Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд арештував майно двох державних інспекторів митного поста «Городок»

Суд наклав арешт на нежитлове приміщення та квартири двох державних інспекторів митного поста «Городок» Львівської митниці, які незаконно звільняли від сплати митних платежів ввезені з-за кордону автомобілі.
Фото: ДБР

Як повідомили в пресслужбі ТУ ДБР у м.Львові, також для них  обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Іще двоє митників перебуватимуть під домашнім арештом.  

Нагадаємо, у п`ятницю, 25 листопада, працівники ДБР повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем  4 митникам, які незаконно звільнили від сплати митних платежів 47 автомобілів, ввезених з-за кордону вже після скасування Верховною Радою рішення щодо звільнення від митних платежів транспортних засобів.

Така схема завдала збитків державі на 3, 5 млн гривень. 

Як встановило слідство, найбільше незаконних митних операцій провели двоє інспекторів. Їхня діяльність коштувала бюджету  понад 2,6 млн  грн. Тож  обоє перебуватимуть у СІЗО. Накладено арешт на нежитлове приміщення та  квартири фігурантів для подальшого відшкодування завданих збитків.

Слідчі дії тривають, завершуються економічні експертизи, які мають підтвердити остаточну суму збитків.   Перевіряється причетність до злочину інших працівників митниці та представників логістичної компанії ,яка надає послуги з обслуговування зон митного контролю митного поста «Городок»  Львівської митниці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ