Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд оголосив вирок у справі про вбивство Катерини Гандзюк

Сьогодні, 26 червня, Дніпровський райсуд Києва оголошує вирок у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє Суспільне із зали суду. 

Суд над Владиславом Мангером та Олексієм Левіним тривав понад три роки. Мангера обвинувачують у замовленні нападу, а Левін, — за даними слідства, — стежив за Гандзюк і організував напад на активістку.

Обвинувачення просить покарання у вигляді позбавлення волі на 10 років та компенсацію моральної шкоди у розмірі 15 мільйонів гривень родині Катерини Гандзюк. Мангер та Левін заперечують свою вину.

Катерина Гандзюк — громадська діячка, колишня радниця міського голови Херсона, виконувала обов'язки керівниці справами виконавчого комітету Херсонської міськради.

31 липня 2018 року Катерину Гандзюк облили кислотою. З опіками її доправили в реанімацію, вона перенесла понад 10 операцій. 4 листопада Катерина померла у київській лікарні від розриву тромбу. Їй було 34 роки.

Правоохоронці встановили підозрюваних в організації та виконанні нападу на Гандзюк. Це Микита Грабчук, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов і Сергій Торбін. Вони визнали провину та пішли на угоду зі слідством, отримавши від 3 до 6,5 років тюрми.

Підозрюваними співорганізаторами злочину є експомічник нардепа Паламарчука Ігор Павловський та радник голови Херсонської облради Олексій Левін, а замовником — голова Херсонської облради Владислав Мангер. Перед нападом Левіна і Мангера Гандзюк звинуватила у причетності до підпалу Олешківського лісу задля безперешкодного списання та розпилу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ