Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Суд повернув державі незаконно приватизоване 1000-літнє городище

Наразі прокуратура довела незаконність приватизації землі з історичною пам’яткою
фото Офісу генпрокурора

Прокуратура через суд повернула у державну власність тисячолітнє Городище на Рівненщині.

Про це у телеграмі інформує Офіс генпрокурора.

Рішенням суду задоволено позовні вимоги Здолбунівської окружної прокуратури та зобов’язано фізичну особу повернути державі земельну ділянку історико-культурного призначення вартістю 3,2 млн грн.

Прокуратура встановила, що попри законодавчу заборону, рішенням сільської ради було незаконно передано у приватну власність фізичній особі земельну ділянку, на якій розташована пам’ятка археології місцевого значення.

Йдеться про Городище, яке знаходиться в урочищі «Замок» на окраїні села Кунин Здовбицької територіальної громади. Як об’єкт історії та культури воно перебуває під особливою охороною, а землі під ним можуть бути винятково у власності держави. Свого часу на території Городища археологи зібрали уламки гончарного посуду Х – ХI ст. та ХVII – ХVIII ст. 

Наразі прокуратура довела незаконність приватизації землі з історичною пам’яткою. Це рішення суду сприятиме збереженню для наступних поколінь безцінних надбань предків як складової історії та національної самосвідомості українців, особливо в умовах військової агресії російської федерації, яка прагне знецінити наші історичні надбання.

Заходи щодо фактичного повернення землі на користь держави будуть вжиті після набрання судовим рішенням законної сили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ