Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд скасував усі засідання, щоб розглянути справу "Торнадо"

Оболонський районний суд Києва оголосив 16 серпня неробочим днем на час засідання щодо справи роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо". Про це у вівторок заявила прес-секретар Оболонського райсуд Києва Інна Свинаренко.

"У зв'язку з повідомленнями про можливість блокування роботи суду для забезпечення безпеки як відвідувачів, так і працівників суду – сьогоднішній день вівторок, 16 серпня , оголошено розпорядженням голови суду неробочим днем", – зазначила вона.

За її словами, у вівторок буде розглядатися виключно справа по "Торнадо".

Прес-секретар підкреслила, що дев'ятьох обвинувачуваних вже доставили до суду, також у суді вже перебувають прокурори та склад суду, адвокатів поки не було.

"Суд забезпечує вже вчетверте явку потерпілої (епізод кримінальної справи за звинуваченням у згвалутванні - ред.)", – додала вона.

Наразі приміщення суду оточено правоохоронцями, відвідувачам пройти в суд неможливо.

Як відомо, в Оболонському районному суді Києва підтримується державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо командира роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" ГУМВС України в Луганській області Оніщенка, а також 11 бійців роти за обвинуваченням у вчиненні ряду злочинів у складі злочинної організації, у тому числі тяжких та особливо тяжких.

Засідання суду неодноразово зривали прихильники "торнадівців".

Зокрема поліція оголосила про підозру трьом активним учасникам подій біля Оболонського райсуду Києва 2 серпня, де сталися бійки між правоохоронцями та активістами добровольчих батальйонів.

Генпрокуратура оприлюднила відеозапис судових засідань над 11 колишніми бійцями розформованого батальйону МВС "Торнадо" та над його екс-командиром Русланом Онищенком.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ