Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд виправдав засуджених до восьми років ув'язнення львівських поліцейських

Тернопільський апеляційний суд виправдав львівських поліцейських, яких засудили до 8 років ув’язнення за смерть юнака із наркотиками під час рейду.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького.

"Перемога за справедливістю. Перемога за правдою. Офіційне визнання несправедливості і незаконності того, що відбувалось на суді першої інстанції. Тернопільський апеляційний суд закрив справу щодо наших хлопців і виправдав їх", - поінформував він.

Білошицький подякував суддям, які незалежно і об’єктивно розглянули цю справу і винесли складне рішення. Він також подякував адвокатам, які разом з поліцейськими боролися до кінця, "фахово і віддано".

Нагадаємо, що 9 лютого 2018 року під час перевірки патрульними грального закладу “Національна лотерея” в центрі Львова один із відвідувачів проковтнув пакет із наркотичною речовиною. 22-річний Володимир Клим помер на місці події. Шістьом патрульним, які перевіряли заклад, оголосили підозру.

Апеляційні скарги на вирок Галицького районного суду подали обидві сторони - і обвинувачені, і потерпілі. Захисники і обвинувачені просили скасувати вирок і закрити справу. Рідні покійного юнака вимагали для поліцейських  максимального покарання за кваліфікованою їм статтею - 10 років. 

Резолютивну частину ухвали колегія суддів оголосила 18 лютого. Рідні покійного юнака шоковані таким рішенням і збираються подавати касаційну скаргу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ