Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд визнав невинним генерала Назарова у справі Іл-76 і закрив її

Верховний суд задовольнив касацію генерал-майора Віктора Назарова, якого обвинувачували в службовому недбальстві у справі щодо збиття бойовиками літака Іл-76, і визнав його невиннним.

Про це інформує Суспільне.

Суд скасував рішення Павлоградського міськрайонного суду, який раніше засудив Назарова до семи років позбавлення волі, та ухвалу Дніпровського апеляційного суду, який не задовольнив апеляційну скаргу Назарова на рішення суду першої інстанції.

Згідно з рішенням Верховного суду, кримінальна справа щодо Віктора Назарова закрита у зв'язку з невиявленням складу кримінального правопорушення.

«Все, вироків по Іловайську та Дебальцево – не буде. Назарова визнано невинуватим», – написав у своєму фейсбуці захисник інтересів родин загиблих Віталій Погосян.

У коментарі журналістам Віталій Погосян зазначив, що рішення суду «більш політичне, ніж юридичне».

«Описали, що він не мав бойового досвіду. Звиняйте! Так що в нас всі генерали, які не мали бойового досвіду, не винуваті в тому, що гинули наші бійці?» – зазначив він.

Віталій Погосян каже: вони передбачали таке рішення, тому ще у 2016 році потерпілі подали заяву до Європейського суду з прав людини. Зокрема, у ній вказано, що "Україна не провела ефективного розслідування щодо збиття літака".

Родичі загиблих бійців заявляють, що "шоковані" рішенням суду.

«Військові експерти говорять зворотнє: вони кажуть, що літаки мали захищати, вертольоти мали летіти. Про це говорять наші військові... Ми дзвонили, і вони казали, що літаки їх будуть супроводжувати, вертольоти будуть захищати. Судові експерти доводять це. Якщо ви змовились просто... Це доводить, що Україна зраджена. Не бачити нам перемоги, якщо ви будете сидіти у владних кабінетах, представляти Україну та стояти на захисті українців», – сказала сестра загиблого бійця Іляна Гайдук, звертаючись до генерала Віктора Назарова в суді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ