Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суддя Чаус скасував розшук Іванющенка

Ну що ж, нове "днище" не змусило себе чекати! У п'ятницю вранці "суддя за викликом" Чаус ухвалив рішення в інтересах найближчого соратника Януковича Юри Єнакіївського. Він скасував розшук Юрія Іванющенка. Також він скасував санкцію на доставку його під вартою для обрання запобіжного заходу.

Про це на Фейсбук написав Сергій Лещенко.

І далі: "Це той самий суддя Чаус з Дніпровського районного суду Києва, який відомий всій країні з обрання запобіжного заходу Корбану.

Передісторія така. Місяць тому було чергове клопотання адвокатів Іванющенка в Печерський суд про поновлення слідства, зняття з розшуку та скасування постанови про затримання. Після чого адвокати незаконно заявили відвід всьому складу Печерського суду, і апеляційний суд визначив, що справа буде слухатися в Дніпровському суді Києва.

І на наступний день після перенесення до Дніпровського суду ця справа зовсім "випадково" потрапила одіозному судді Чаусу, який призначив розгляд скарги на той же день. Як виявилося - не дарма. Чаус скасував розшук Іванющенка.

Після набрання рішення законної сили Юра Єнакіївський зможе нарешті виїхати з московського ув'язнення до своєї сім'ї в Монако. Злі язики кажуть, що зняття Єнакіївського з розшуку вирішувалося на Банковій, але ми в це, звичайно, не віримо. Просто суддя Чаус вирішив перевищити свою владу і безкорисливо подарувати свободу Іванющенкові".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ