Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАЗК направило до суду протокол щодо Лещенка

Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протокол про адміністративне правопорушення щодо народного депутата Сергія Лещенка. За відповідне рішення проголосувало троє членів НАЗК. Про це повідомило Радіо Свобода.

«Протокол про адміністративне правопорушення складається у двох примірниках, один з яких під підпис вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності», – мовиться у повідомленні НАЗК, опублікованому 6 грудня.

Раніше у вівторок генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що ГПУ закрила справу про незаконне збагачення народного депутата Сергія Лещенка.

«Зараз справу про незаконне збагачення пана Лещенка, яку вела Генеральна прокуратура, закрито. З неї виділено частину за статтею 212 (ухилення від податків, які стосуються інших осіб)», – сказав Луценко.

За його словами, запит у справі буде скеровано до Державної фіскальної служби, яка перевірить інших осіб, які дали позику народному депутату на придбання квартири.

У вересні 2016 року стало відомо, що Сергій Лещенко придбав квартиру у новобудові в історичному центрі Києва площею 192 квадратні метри за 7,5 мільйонів гривень (понад 300 тисяч доларів).

Лещенко пояснив, що частина суми, витраченої на придбання квартири, – це його заощадження як колишнього співвласника «Української правди», решта – позика. Депутат пояснив, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило вимог антикорупційного законодавства України.

У вересні у НАБУ за результатами перевірки придбання квартири Лещенком повідомили, що є ознаки адміністративного правопорушення про корупцію. Наприкінці жовтня стало відомо, що Генпрокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо народного депутата Сергія Лещенка. 1 грудня у НАЗК повідомили, що у купівлі квартири депутатом Лещенком є адміністративне порушення.

Сергій Лещенко, який написав низку матеріалів про корупцію у вищих ешелонах влади для видання «Українська правда», у 2014 році був обраний народним депутатом за партійними списками «Блоку Петра Порошенка».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ