Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суддю Господарського суду Дніпропетровщини відсторонено через підозру у викраденні бізнес-партнера

Суддя замовив представникам кримінального середовища викрадення напарника

Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя суддю Господарського суду Дніпропетровської області, якій підозрюється у замовленні викрадення свого бізнес-партнера.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

«Служитель Феміди» у 2017 році поза основною роботою вирішив отримувати прибутки від підприємницької діяльності. Оскільки суддям заборонено займатися бізнесом, він знайшов собі бізнес-партнера, на якого зареєстрував сільськогосподарське підприємство на території Сумської області», - йдеться у повідомленні.

Із часом підприємство розширювалося, і гроші в його розвиток, у тому числі вкладав і партнер підозрюваного.

«Але суддю почало все менше влаштовувати керівництво компанією своїм напарником. В один з моментів він вирішив прибрати його з товариства, проте той безоплатно не захотів відходити від справ. Тому суддя замовив представникам кримінального середовища викрадення напарника: за $17 тисяч чоловіка мали позбавити волі та змусити підписати необхідні документи для переходу права власності на майно господарства», - зазначили у ДБР.

Працівники ДБР задокументували всі протиправні дії судді.

Йому повідомили про підозру в організації замаху на викрадення людини та позбавленні волі, вчиненому із корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, та здійснюваного протягом тривалого часу (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років.

Також підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ