Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Суперкубок УЄФА: Коноплянці пророкують місце в старті

Сьогодні, 11 серпня, у Тбілісі на стадіоні «Динамо-Арена імені Бориса Пайчадзе» у матчі за Суперкубок УЄФА зійдуться дві іспанські команди – переможець Ліги Європи «Севілья» та володар головного трофею Ліги чемпіонів «Барселона».
Фото - epa.eu

Другий рік поспіль андалусійці змагатимуться за символічний євротрофей з іспанським грандом. На старті сезону 2014/15 Суперкубок поїхав з Кардіфа у Мадрид, - «королівському» клубові для цього вистачило двох голів Кріштіану Роналду. Сьогодні ввечері, здійснивши подорож з іспанської столиці до грузинської, трофей знову повернеться на Піренеї, от на північ чи на південь півострова – дізнаємося після 90 хвилин протистояння. Це за умови, що команди не захочуть подарувати нам ще й два овертайми і серію пенальті.  

«Севілья» братиме участь у розіграші Суперкубка УЄФА вчетверте. Одного разу, на старті сезону 2006/07 їй таки вдалося завоювати трофей. Тоді, у французькому Монако, саме «Барселона» була боляче «бита» з рахунком 3:0.

Поки андалусійці сподіваються, що історія повториться і в Тбілісі, каталонці прагнуть не лише помститися за те приниження дев’ятирічної давнини, а й наздогнати «Мілан» за кількістю трофеїв, - у італійського клуб їх п’ять, у каталонського – чотири. Востаннє срібна чаша прикрасила клубний музей «Барселони» ще у 2011 році після перемоги над «Порту».

На думку букмекерів, ближчими до втілення своїх намірів є підопічні Луїса Енріке. Букмекерська контора FavBet приймає ставки на перемогу «Барселони» з коефіцієнтом 1,35. Шанси команди Унаї Емері розцінили як 1 до 9. Ймовірність нічиєї в основний час – 1 до 5.

Bwin погоджується: станом на ранок вівторка перемога «Барселони» - 1,35, перемога «Севільї» - 8,25, нічия в основний час – 5,5. На думку цієї букмекерської контори, найбільш ймовірним підсумком матчу (3,2) є «суха» перемога каталонців з рахунком 1:0, 2:0 або ж 3:0. Трохи вищий коефіцієнт (3,7) на те, що «Севілья» все ж таки виявиться спроможною на 1 гол.

Ми ж сподіваємося, що не останню роль у ймовірному взятті воріт блаугранас відграє і український вінгер Євген Коноплянка. Українські спортивні видання переконані, що наш земляк вийде на поле зі стартових хвилин. Натомість мадридська «Марка» пророкує, що Емері зробить ставку на більш досвідченого Вітоло, який з каталонською парочкою Мессі-Дані Алвес знайомий значно краще. Втім, зважаючи на «виставковий» характер матчу-відкриття євросезону, «Гал-інфо» швидше схильне погодитися з українськими колегами: «Севілья» захоче продемонструвати публіці нове придбання, довкола якого було стільки галасу влітку.

Орієнтовні склади від UA.Футбол

«Барселона»:  Тер Штеген – Алвес, Маскерано, Піке, Адріано – Бускетс, Ракітіч, Іньєста – Мессі, Суарес, Педро. 

Втрати:  Жорді Альба, у якого травма стегна, Неймар, що підчепив «свинку».

«Севілья»: Ріко – Коке, Каріссу, Рамі, Тремулінас, - Крехов`як, Іборра, Банега, - Д.Суарес, Коноплянка, Гамейро.

Цитати:

Луїс Енріке, тренер «Барселони»:

«Нас чекає перший офіційний матч в сезоні, і це прекрасна можливість перевірити наш стан. Ми зустрінемося зі справжніми чемпіонами. Матч за трофей - це випробування, і ми поставимося до нього так само, як і до будь-якого іншого. Подивимося, як зіграємо і чи зможемо здобути перемогу. Ми знаємо, що «Севілья» - сильний суперник, якого завжди важко обіграти. Я дуже радий, що ми беремо участь в матчі за Суперкубок УЄФА. Ми знаємо, що потрібно зіграти дуже добре, якщо хочемо перемогти. Кілька наших гравців можуть встановити рекорди - це дуже добре, адже ми отримуємо шанс увійти в історію. У нас є все, щоб виграти цей трофей. І ми повинні це зробити».

Унаї Емері, тренер «Севільї»:

«Починаємо сезон, знаючи, що в першому ж матчі можемо завоювати трофей. «Барселона» - фаворит, але ми вийдемо на поле із мрією про сенсацію. Якщо ми виграємо, це додасть нам впевненості у собі й підніме авторитет, що в свою чергу дасть гарний заряд на весь сезон. Команда повинна знайти способи, щоб зменшити різницю в класі між суперниками. І якщо нам вдасться, треба використовувати ці способи, щоб зупинити «Барсу». Ми повинні вийти на матч з ідеєю, як нівелювати майстерність двох сторін. Ми хочемо продовжувати прогресувати, незважаючи на всі складнощі, з якими стикаємося, або будь-які кадрові перестановки».

Статистика:

Загалом «Барселона» і «Севілья» зіграли між собою 152 матчі. Перевага на боці блаугранас: 80 перемог, 34 нічиїх і 38 поразок. У минулому сезоні в чемпіонаті Іспанії  «Севілья» поступилася «Барсі» на «Камп Ноу» з рахунком 5:1, а вдома спромоглася на нічию 2:2.

 

 

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ