Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Світоліна стане першою ракеткою світу, якщо переможе на Підсумковому турнірі WTA

Українська тенісистка Еліна Світоліна зберігає шанси завершити рік в якості першої ракетки світу. Про це пише Sport Arena.

Завтра в Сінгапурі почнеться Підсумковий турнір WTA 2017 року. У Сінгапурі 8 кращих тенісисток світу будуть боротися не тільки за перемогу на турнірі. Одразу 7 з 8 учасниць турніру (за винятком Каролін Гарсії) зберігають шанси завершити сезон в статусі першої ракетки світу.

Особливість Підсумкового турніру в тому, що кількість набраних на ньому очок залежить не тільки від того, до якої стадії добереться тенісистка, але і від її результатів на груповому етапі.

Серед претенденток на першу сходинку світового рейтингу є і дебютантка Підсумкового турніру Еліна Світоліна. Зараз українка йде четвертою в рейтингу WTA – у неї 5000 очок в активі. Першій ракетці світу Сімоне Халеп вона поступається 675 очками.

Теоретичні шанси на першу сходинку у Світоліної будуть тільки в тому випадку, якщо вона дійде до фіналу з показником 3-0 на груповому етапі або виграє турнір незалежно від показників в групі. Втім, шанси Світоліної на першу сходинку прямо залежати від результатів суперниць. Наприклад, якщо Сімона Халеп дійде до фіналу (при будь-якому результаті в групі), то це автоматично виключає можливість появи Світоліної на першому рядку рейтингу WTA.

До речі, букмекери вважають українку одним з фаворитом Підсумкового турніру. Більш високо оцінюються тільки шанси Гарбінє Мугуруси і Сімони Халеп. Ставка на перемогу Мугуруси – 4.5, Халеп – 4.65, коефіцієнт на перемогу Світоліної – 6.2

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ