Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Світовий Банк виділив Україні кредит на 500 мільйонів доларів

Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила напередодні надання Україні 500 мільйонів доларів для розвитку фінансового сектора, повідомляє сайт банку.

«Повернути стабільність і економічне зростання в Україні буде можливо тільки, якщо країна залишиться на шляху реформ», – сказав директор Світового банку в Білорусії, Молдові та Україні Чімяо Фан. 

За його словами, реформи банківського сектора стимулюватимуть відновлення економічного зростання.

«Своєчасне здійснення реформ банківського сектору необхідне, щоб допомогти відродити кредитування реального сектора економіки», – сказав Фан.

Кредит Світового банку надають в рамках програми підтримки для України обсягом до двох мільярдів доларів на 2015 рік. Включаючи новий кредит, загальне фінансування України банком склало цьогоріч 1,215 мільярда доларів, зокрема 1 мільярд доларів у вигляді прямої бюджетної підтримки. Всього кредитний портфель банку в Україні становить близько чотирьох мільярдів доларів.

В українському уряді раніше повідомили, що цей кредит Світового банку у 500 мільйонів доларів надається на 16 років, з семирічним пільговим періодом за плаваючою ставкою, яка на сьогодні становить 1,25%.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ