Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Святослав Вакарчук завітав до Ессена підтримати біженців з України

Підтримати українців, що знайшли притулок в Ессені, завітали Святослав Вакарчук, мер міста та консул України.

27 листопада о 19.00 у м. Ессен (Німеччина) в залі Grugahalle відбувся виступ найпопулярнішого українського рок-гурту "Океан Ельзи".

А за кілька годин до концерту обер-бургомістр міста Ессен Томас Куфен, Генеральний консул України в Дюссельдорфі Ірина Шум та лідер культового українського рок-гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук відвідали притулок для українських біженців Кардинал-Хенгсбах-Хаус в Ессені.

"Ідея організації заходу в Ессені виникла спонтанно, тому особливо цінним є те, що учасники, попри щільний графік, знайшли можливість завітати до біженців, вислухати та підтримати їх", – говорить один з організаторів візиту, керівник українсько-німецького об'єднання "Опора" Ігор Денисюк. 

Цей візит є символічним жестом підтримки біженців з України, які знайшли притулок в Ессені, подяки  Німеччині, та, зокрема, місту Ессен за підтримку України та українців.

Лише у цьому притулку наразі перебуває близько 170 жінок та дітей з Маріуполя, Харкова, Лисичанська, східних та південних регіонів України. Наразі в Ессені проживає понад 7 000 українців, які були змушені покинути рідну країну через війну. Загалом земля Північний Рейн-Вестфалія прийняла майже 220 тис. українських біженців, і є лідером за цим показником серед федеральних земель Німеччини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ