Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Сихівська гімназія – чемпіон шкільної футзальної ліги Львова

У понеділок, 16 квітня, в універсальному спортивному залі «СКА» (вул. Генерала Грекова, 1) панували недитячі пристрасті. Шість найкращих команд міста Львова серед учнів 9-11 класів мали на меті визначити найсильнішого.

Чемпіонат у місцевій шкільній футзальній лізі розпочався ще у грудні минулого року. Саме тому до фінальної частини змагань команди пройшли доволі тернистий шлях. У вирішальному етапі зустрічались шість найкращих шкільних колективів Львова, які вибороли чемпіонство у своїх районах: Личаківському, Франківському, Галицькому, Шевченківському, Залізничному та Сихівському відповідно.

Команди визначали чемпіона за кубковою системою. Саме тому спершу було сформовано дві групи. До групи «А» потрапили: СЗШ №47, СЗШ №99 та СЗШ №27. Групу «Б» сформували: СЗШ №15, СЗШ №83 та НВК Гімназія.

Першою, здобувши чотири очки у двох поєдинках, вихід до півфіналу собі забезпечила команда СЗШ №99.

 «Вважаю, що вихід з такої непростої групи вдалося здобути тільки завдяки ентузіазму моїх підопічних, завдяки неосяжному бажанню. Я побачила, що очі у хлопців до перемог горять. Відверто кажучи, повторюсь, що з групи вийти було нелегко. Рівень чемпіонату і в Шевченківському районі, де ми здобули перемогу, і у фінальній частині суттєво не відрізняється. В обох етапах дуже хороші команди, чудово все організовано, все подобається. Загалом, такі турніри дуже корисні для дітей шкільного віку, адже спорт зараз як ніколи повинен бути актуальним в нашій державі», – зазначила Оксана Лоїш, вчитель фізичного виховання СЗШ №99.

 З тріо колективів групи «А» до півфіналу також вирушила команда-переможець Личаківського району міста Львова СЗШ №47. Група «Б» у півфінальних матчах змагань була представлена командами НВК Гімназія та СЗШ №15.

У першому поєдинку 1/2 фіналу зустрічались СЗШ №99 та СЗШ №15. Попри те, що хлопці з 99-ої школи доволі непогано виглядали впродовж усього протистояння, СЗШ №15 все-таки продемонструвала кращу результативність у матчі та здобула закономірну перемогу – 0:4.

«Дуже тішусь тим, що вибороли путівку до фіналу змагань. Відверто кажучи, ще у Залізничному районі, де здобули перемогу, гралося зовсім нелегко. Дуже пристойний рівень змагань. До вирішального поєдинку дійсно пройшли доволі складний шлях. Вважаю, що здобули можливість зіграти у фіналі завдяки власній зібраності та взаєморозумінню. Півфінальний двобій був дуже цікавим. Нашому супернику слід віддати належне. Окрему подяку організаторам висловлюю за компетентних арбітрів. Помітно, що Асоціація футзалу Львівщини всерйоз зайнялася цим питанням. Судді грати не заважали, а це найкраща оцінка їхній роботі. До фіналу підходимо максимально налаштовані. Безперечно, хочемо здобути перемогу в турнірі», – прокоментував вихід до вирішального матчу «Шкільної футзальної ліги» Любомир Повх, вчитель фізичного виховання СЗШ №15.

Друге півфінальне протистояння видалося не менш захопливим. У поєдинку між СЗШ №47 та НВК Гімназія (Сихів) було безліч гольових моментів та витончених ігрових епізодів. Як би там не було, але ближче до завершення матчу стало помітно, що «гімназисти» починають відверто домінувати над своїм опонентом. Власне тому футзальна справедливість винагородила сихівську команду перемогою у дуелі проти чемпіонів Личаківського району – 1:4.

«Гадаю, що задля виходу до фіналу змагань нам трішки не вистачило везіння. Мали моменти, під завісу гри неодноразово могли забивати, але все-таки фарту не вистачило. Нічого страшного. Попереду маємо ще двобій за третє місце. Будемо боротись за «бронзу». Загалом, як би для нас турнір не завершився, але приємно було тут зіграти. У таких чемпіонатах зазвичай дуже благі наміри. Як би вони не закінчувались, але це пропаганда здорового способу життя. Приємно, що і вчителі, і організатори шкільної ліги це розуміють», – відзначив Орест Банах, вчитель фізичного виховання СЗШ №47.

Двобій за третє місце подарував глядачам спортивного залу «СКА» неабияке видовище. І СЗШ №99, і СЗШ №47 залишили на майданчику усі свої сили та продемонстрували усе, на що здатні. Як би там не було, але «бронзу» мав здобути лише один колектив. Збірна 99-ої школи все-таки була сильнішою за своїх опонентів – 5:1.

У фінальному матчі змагань зустрілись «вихідці» з групи «А». На груповій стадії НВК Гімназія лише трішки випередила СЗШ №15, здобувши перемогу 1:2. Втім, як ми знаємо, фінал – це особливий поєдинок, де попередні дуелі до уваги зовсім не беруться. Саме тому колективи у вирішальному двобої грали немовбито вперше, обережно приглядаючись одна до одної. Доволі солідний проміжок часу перевагу важко було віддати якомусь із колективів. На майданчику було чимало напруженої боротьби. Згодом, втім, ініціатива все частіше навідувала дії сихівських гімназистів. Власне тому, підсумковий рахунок матчу 1:3 на користь НВК Гімназія можна вважати цілком закономірним. Саме «сихівці» здобули перемогу у турнірі.

«Ви собі навіть не уявляєте які я зараз переживаю неймовірні емоції. Вдвічі приємніше мені за те, що багато з учасників змагань, не тільки безпосередньо з сихівської гімназії, – мої вихованці, адже паралельно також працюю тренером у ФК «Пошук». Так сталося, що для великої кількості гравців шкільної ліги я був першим тренером. Саме тому тішився б за перемогу будь-якої команди. Втім, звісно ж, той факт, що чемпіоном став власне колектив з Сихова, мені додає неабиякого щастя. Слід віддати належне нашим суперникам у фіналі, СЗШ №15. Доволі цікавий матч, гадаю, видався. Від чемпіонату загалом бачу лишень «плюси». Все було на найвищому рівні. Дуже класні команди, хороші арбітри. Приємно також, що організатори попіклувались, щоб діти могли чимось підкріпитись у перервах між поєдинками, попити водички. Хочемо, звісно ж, брати участь у таких турнірах і в майбутньому. Було б чудово, якби відповідні змагання також проводили і для дітей молодшого шкільного віку. Це пішло б тільки усім на користь», – поділився емоціями від шкільної футзальної ліги Андрій Феляк, вчитель фізичного виховання команди-переможниці змагань.

Опісля ігрової частини турніру відбулося нагородження колективів пам’ятними призами, кубками та медалями. На урочистому закритті змагань був присутній і президент Асоціації футзалу Львівщини Мирослав Хом’як. Очільник АФЛ наголосив на важливості проведення подібних чемпіонатів та відзначив, що Асоціація футзалу Львівщини робитиме усе можливе задля того, щоб потурати подібним можливостям для пропаганди здорового способу життя серед молоді.

Слід зазначити, що такий вдалий турнір вийшов завдяки злагодженій роботі організаторів: Асоціації футзалу Львівщини та Української академії лідерства.

Асоціація футзалу Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ