Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сили оборони за добу відбили 44 атаки на п'яти напрямках

Сили оборони України протягом доби відбили 44 атаки російських військ на п'яти напрямках, найбільше – на Новопавлівському.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 26 березня.

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 50 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по двох пунктах управління російської армії та по восьми районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили три ворожі об'єкти: засіб протиповітряної оборони, артилерійський засіб і склад боєприпасів.

Російські загарбники за добу здійснили по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом чотири ракетні й 52 авіаційні удари, а також 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Протягом доби на вказаних двох напрямках російська армія атакувала з артилерії й мінометів близько 10 населених пунктів, зокрема Попівку, Іскрисківщину, Білопілля й Велику Писарівку Сумської області.

На Куп’янському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість били по населених пунктах. Зокрема, авіаційних ударів загарбники завдали по районах Новоєгорівки, Іванівки та Кислівки Харківської області.

Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку російські війська обстріляли з артилерії й мінометів, зокрема Синьківку, Степову Новоселівку і Котлярівку Харківської області.

На Лиманському напрямку захисники України відбили вісім ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Тернів та Ямполівки Донецької області, а також північніше від Веселого. Російська армія за підтримки авіації намагалася прорвати там оборону.

Від артилерійських і мінометних ударів РФ протягом доби на Лиманському напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Білогорівка Луганської області, Терни¸ Ямполівка та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські оборонці відбили п'ять ворожих атак у районі Іванівського, Богданівки та Кліщіївки Донецької області.

Авіаударів російської армії зазнали райони Курдюмівки та Часового Яру Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Богданівка, Калинівка та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони України відбили сім ворожих атак у районах Бердичів, Семенівки та Первомайського Донецької області.

Із авіації російські війська вдарили по районах Бердичів і Новопокровського Донецької області.

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь ворога, серед них – Новобахмутівка, Семенівка, Уманське й Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники продовжують стримувати війська РФ у районі Новомихайлівки. Російська армія за підтримки авіації 21 раз намагалася прорвати там оборону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ