Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Сили ООС "замкнули" кільце безпеки навколо Торецька — Тимчук

Сили ООС відтіснили російські окупаційні війська на Донбасі на кілька кілометрів. Про це у Facebook повідомив координатор "Інформаційного опору", народний депутат Дмитро Тимчук.

"Кілька днів тому підрозділами "королівської бригади ЗСУ (24 ОМБр ім. Короля Данила) спільно з ротою глибинної розвідки окремого розвідувального батальйону було проведено заходи з витіснення російських окупаційних військ від населених пунктів для запобігання ведення ними вогню по мирних жителях. Результатом цього стало завершення створення кільця безпеки навколо міста Торецьк і утворення буферної зони навколо КПВВ "Майорське", - написав він.

Разом з тим, за словами Тымчука, "під повний контроль Об'єднаних сил перейшов населений пункт Шуми і дачний масив цього населеного пункту, траса вздовж водопроводу та дачний масив селища Шахти 6-7".

"Усього взято під контроль більше десяти квадратних кілометрів території так званої "сірої зони", - повідомив він.

За даними групи ІС, операція була ретельно спланована й організована і стала великою несподіванкою для супротивника - українські війська вночі зайняли щойно обладнані позиції російсько-окупаційних військ, які ті облаштували для проведення обстрілу як збройних сил, так і мирного населення.

"Під час виконання завдання противник чинив опір і намагався відбити деякі позиції. У ході зіткнення загинув молодший сержант ВСУ Дмитро Український", - пише Тимчук.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ