Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Симптоматика грипу подібна до коронавірусу: кількість хворих на Львівщині

Упродовж минулого тижня з 11 по 17 листопада медики обстежили 3189 людей на наявність коронавірусу. З них виявили 143 підтверджені випадки захворювання.

Фото ДМР

Про це повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко на своїй сторінці у фейсбуці. 

Відомо, що у стаціонарах області лікуються 164 людини. Ще 468 мешканці Львівщини одужали. Кількість хворих зменшується, проте, є чотири летальні випадки. 

Як зазначила Наталія Іванченко, за весь період було виявлено 324146 підтверджені випадки захворювання, з них одужали 314818 осіб, ще 6827  померли.

Лікарка також розповіла про ситуацію зі захворюваністю на грип на Львівщині. За її інформацією, упродовж двох тижнів лабораторно методом ПЛР підтверджено 275 випадків грипу А. 

"Хворіють люди з різних куточків області. Дорослі та діти. Активно триває вакцинація. Вакцини захищають від 4-х штамів вірусу грипу, які будуть циркулювати в цьому епідсезоні : A/Victoria/2570/2019(H1N1)pdm09; вірус A/Darwin/9/2021 (H3N2); вірус B/Austria/1359417/2021 (лінія B/Victoria); B/Phuket/3073/2013(лінія B/Yamagata)", – йдеться в повідомленні.

Наталія Іванченко зауважує, що люди звертаються зі скаргами на підвищення температури тіла, біль голови, сухий кашель та біль в м'язах.

"Чи подібний перебіг на коронавірус? Так. Лабораторна діагностика допомагає точно встановити діагноз", – додає вона.

В обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ нагадують, про правила "кашльового етикету" та принцип: захворів –  сиди вдома. При перших ознаках застуди необхідно звернутись до сімейного лікаря. Безоплатні обстеження допоможуть точно встановити діагноз, кажуть лікарі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ