Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Син Байдена може постати перед судом — спецпрокурор

Син президента Сполучених Штатів Джо Байдена Хантер Байден може постати перед судом за кримінальними звинуваченнями, заявив новопризначений спеціальний прокурор Девід Вайс.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає інформагентство, драма у залі суду може відіграти величезну роль на президентських виборах у США у 2024 році.

"Потенційний судовий процес підвищує ймовірність безпрецедентного видовища в історії США: синові чинного президента висунуті кримінальні звинувачення, тоді як його батько виступає за переобрання, ймовірно, проти республіканця Дональда Трампа, якому загрожують принаймні три майбутні кримінальні процеси", — пишуть журналісти.

Республіканці в Конгресі погрожують розпочати процедуру розслідування щодо можливого імпічменту глави держави, бездоказово стверджуючи, що Байден нібито отримував вигоду з бізнес-угод, які укладав його син, зауважує Reuters.

У червні Вайс висунув Хантеру Байдену звинувачення у несплаті податків та порушенні законодавства про вогнепальну зброю. Проте суддя федерального суду у Делавері відхилила запропоновану звинуваченням угоду про визнання вини. Вайс заявив 11 серпня у суді, що переговори між двома сторонами з цього питання провалилися.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ