Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Таємниці великих українців: як Андрей Шептицький будував Україні в роки окупації
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

"Таємниці великих українців": як Андрей Шептицький будував Україні в роки окупації

Героєм сьомої серії документально-історичного циклу «Таємниці великих українців» Акіма Галімова став Андрей Шептицький – митрополит Української греко-католицької церкви.

Про це інформує портал Нове українське кіно.

Андрей Шептицький – людина, до якої насамперед навідувалися російські військові, коли зайняли Львів у часи Першої світової війни. За митрополитом стежили десятки агентів спецслужб. Коли його ім’я потрапляло на шпальти газет у Російській імперії, цензори вилучали тираж і затирали усі згадки про нього.

Причина такої прискіпливої уваги до священника – таємний документ, який зберігався в його резиденції і який міг кардинально змінити історію України та всієї Східної Європи. Що такого важливого було в тому документі?

Це з’ясували Акім Галімов та команда «Україна. Повернення своєї історії».

Зйомки документального циклу «Таємниці великих українців» відбувалися в Україні, Франції, Італії, Румунії, Польщі, Австрії, Туреччині, Молдові, Угорщині. До історичних розслідувань було залучено півтори сотні українських та закордонних експертів.

Виробництвом займалася команда «1+1 Продакшн». Автор та продюсер – Акім Галімов, режисерка-постановниця – Дарія Саричева, шеф-редактор – Руслан Шаріпов, креативна продюсерка – Ольга Безноско, виконавчий продюсер – Володимир Андріюк, лінійний продюсер – Влад Золотарьов, режисерка  – Євгенія Шевчук, оператори-постановники – Олександр Вяхірєв та Антон Борзєнков.

Нагадаємо, цикл документальних фільмів Акіма Галімова «Таємниці великих українців» транслюється щонеділі на каналі «1+1». Кожна з восьми серій присвячена окремому героєві. Наразі вийшло 7 серій.

Шляхетні риси роду Шептицьких: у Львові показали портрети предків митрополита Андрея

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, Музей Митрополита Андрея Шептицького у Львові представив мультимедійну виставку “Художники дипломати - перехресні стежки”. Задум спрямований на взаємодію класичних форм мистецтва з експериментальними методами їх подачі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ