Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Як Батенко згадав, що зима на носі і призначив відповідального

Напередодні у Львові відбулась прес-конференція народного депутата від УКРОПу Тараса Батенка. Як вже стає традиційним нардеп перед початком опалювального сезону згадав про своїх виборців з Нового Роздолу, в яких вже другий рік проблеми з опаленням.

Як зазначав Батенко ще в жовтні 2018 року, головне завдання – негайно відновити центральне теплопостачання у Новому Роздолі, а вже потім шукати тих, хто винен у зриві опалювального сезону.

"І дивно, що до цього часу немає офіційної інформації від чиновників, відповідальних за підготовку області до опалювального сезону, – заявляв Тарас Батенко. – Адже мешканці Нового Роздолу та Новояворівська можуть повторити сумну долю жителів Алчевська Луганської області, яких у 2006 році евакуювали з міста та розселяли по санаторіях всієї країни! Також незрозумілим є затягування судового процесу, який тільки загострює проблему, адже від цього страждають прості люди!".

В жовтні 2019 року народний депутат з Львівщини Тарас Батенко знову згадав, про Новий Розділ і його проблеми з опаленням. Як він заявив 16 жовтня з трибуни Верховної Ради, у містах Новий Розділ та Новояворівськ необхідно оголосити техногенну катастрофу регіонального масштабу. 

Напередодні Батенко під час прес-конференції у Львівському прес-клубі таки знайшов відповідального, який повинен подати у відставку за понад дворічну критичну ситуацію в Новому Роздолі та Новояворівську. Ним виявився очільник Львівської ОДА Маркіян Мальський, якого Володимир Зеленський призначив на посаду 5 липня 2019 року.

Натомість Батенко так і не відповів на питання, що він, як народний депутат від 123 виборчого округу, який охоплює Новий Розділ, Золочівський, Миколаївський та Перемишлянський райони області, зробив за період своєї каденції, щоб уникнути цієї техногенної катастрофи. Також Тарас Батенко не побачив провини колишніх власників ТЕЦ Братів Дубневичів у проблемах з опаленням. І за даними джерел Гал-інфо нардеп обмежився проведенням прес-конференції і поїхав в Київ, навіть не відвідавши проблемні регіони.

Нагадаємо, у січні 2018 року НАБУ затримало керівництво ТзОВ "Енергія Новий Розділ" і ТзОВ "Енергія Новояворівськ", які постачали опалення і Новий Розділ та Новояворівськ, за підозрою у реалізації корупційної схеми. Оборудку з пільговим газом вперше виявили у ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" у квітні 2016 року. Кінцевими бенефіціарами компаній є народні депутати від Блоку Петра Порошенка, брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Зазначимо, як повідомляв Львівський портал, 1 листопада розпочалось судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Ярославу Дубневичу. Взяти його на поруки «під письмове зобов’язання» зголосились дев’ять народних депутатів, зокрема й Тарас Батенко. Всі поручителі – з парламентської групи «За майбутнє», до якої входить й сам Дубневич.

Натомість, як повідомили в Львівській обласній державній адміністрації, сьогодні продовжується робота всіх причетних органів щодо вирішення питання відновлення тепла в Новому Роздолі та Новояворівську.

Як зазначив голова ЛОДА Маркіян Мальськкий, у Новояворівській ТЕЦ ситуація краща, ніж у Новому Роздолі. Тут системи повністю заповнені водою та очікується на підключення газу. Люди самотужки впоралися з низкою питань: складено бази абонементів, ліквідовано пориви, запущено воду, проведено гідравлічні випробовування.

"Вже до кінця сьогоднішнього дня АРМА повинна була розірвати відносини з "горе-управителем" та визначити нову управляючу компанію в скороченій переговорній процедурі, що передбачена законодавством у зв‘язку із оголошенням ЛОДА надзвичайної ситуації через зрив початку опалювального сезону (надзвичайний стан оголошується не раніше ніж через 2 дні після початку опалювального сезону).

Перемовини йдуть з дочірньою компанією "Нафтогаз Україна" - "Нафтогаз Тепло", представники якої сьогодні спільно з нами були на ТЕЦ. Це потужна державна компанія, якій можна довіряти!

Нагадую, що питання опалення у містах Новий Розділ та Новояворівськ перебуває на постійному контролі Офісу Президента та Кабінету Міністрів", - зокрема зазначив Мальський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ