Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Тарас Мацик: В Асоціації футзалу Львівщини сталися позитивні зміни

Завершився перший чемпіонат Львова з футзалу на відкритих майданчиках, що пройшов під егідою Асоціації футзалу Львівщини (президент Мирослав Хом’як). Тріумфатором змагань у найвищому дивізіоні стала «Галицька Здоба», яка значно випередила своїх переслідувачів за кількістю набраних очок. Враження від літнього чемпіонату на відкритих майданчиках, а також про участь «Галицької Здоби» у Кубку України розповів капітан команди Тарас Мацик.

Тарасе, «Галицька Здоба» за два тури до завершення змагань зуміла оформити чемпіонство у літній першості. Завдяки чому вдалося досягнути такого успіху?  

В першу чергу хочеться подякувати нашому тренеру Сергію Тригубцю, який повністю віддається своїй роботі. Чемпіонство – це його заслуга. Ми тренувалися, виконували установки тренера, який вказував нам на помилки. В підсумку це дало бажаний результат. Вважаю, ми були єдиним колективом. Також хочеться подякувати нашим керівникам Роману Палідовичу, Олександру Пилипчуку, а також вболівальникам, які підтримували команду протягом літнього сезону і хвилювалися за її результати.

Чи задоволені своєю грою?

Більше так, аніж ні. Протягом усього сезону наполегливо працював й це принесло бажані дивіденди.

Який, на Вашу думку, найважчий матч «Галицької Здоби» у літньому чемпіонаті?

Мабуть, проти «Фуджікури». Це була остання гра чемпіонату, після якої відбулося офіційне нагородження команд-призерів. Мотивація була подвійною. Окрім того, хотілося здобути максимальний результат перемог. Як показав час, срібний призер змагань не дав цього зробити. Тому, вважаю чемпіонство вийшло не таким стовідсотковим, як ми цього прагнули.  

Які подальші плани Вашої команди? Ходили чутки, що «Галицька Здоба» може заявитися у другу лігу України?

Наскільки мені відомо, участь у змаганнях другої ліги залишилася на рівні чуток. Проте, є велика ймовірність, що вже цього сезону «Галицька Здоба» спробує свої сили у кубку України. Принаймні так уже написали у пресі (сміється). Щодо зимового чемпіонату, то як і влітку, плануємо грати у Гранд лізі під егідою Асоціації футзалу Львівщини.

Чи легко далося чемпіонство «Галицькій Здобі» у літньому чемпіонаті Львова?  

Ні. Ми вигравали майже в усіх матчах, але ж не завжди було усе так, як би нам цього хотілося. На «Галицьку Здобу» інші команди зазвичай налаштовувалися дуже серйозно.

За трійку призерів й взагалі розгорілася справжня боротьба.  Це у черговий раз показує, що з кожним роком рівень аматорського футзалу на Львівщині зростає.

Якщо Ваша команда виграє зимовий чемпіонат,  які шанси у неї поїхати на фінал АФЛУ?

Шанси непогані, але спершу цей зимовий чемпіонат ще треба виграти. Свого часу у складі команди «Княжий ринок» вже їздив на ці змагання. Рівень команд-учасників там дуже хороший.

Літній чемпіонат Львова з футзалу на відкритих майданчиках пройшов під егідою Асоціації футзалу Львівщини, яку не так давно очолив Мирослав Хом’як. Які враження від організації літнього турніру? 

Зміни в роботі асоціації є, і вони відчутні. У першу чергу покращилася організація поєдинків: покращилося суддівство, є  прямі трансляції матчів, після кожного туру можна прочитати звіти про матчі та й загалом львівські ЗМІ почали звертати на нас увагу, а це дуже приємно. Сподіваюся, зимовий чемпіонат Львівщини буде організований на ще більш високому рівні.

Асоціація футзалу Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ