Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тарифи на доставку пенсій: в Укрпошті назвали бажані цифри

Керівник ПАТ "Укрпошта" Ігор Смілянський заявив, що Президент України Петро Порошенко пообіцяв сприяти вирішенню питання щодо доставки пенсій Укрпоштою. Про це він заявив під час прес-конференції 1 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент пообіцяв організувати процес таким чином, щоб це питання було вирішене і для працівників "Укрпошти", і для пенсіонерів", - зазначив Смілянський.

Керівник Укрпошти наголосив, що обгрунтованим тарифом на оплату послуг за доставку та виплату пенсій є 1,78% (наразі чинний тариф - 0,79%) суми пенсійних виплат у містах та 2,56% (замість чинного 1,56%) - у сільській місцевості.

За його словами, на 5 листопада запланована зустріч із Президентом України щодо зміни тарифів на доставку пенсій.

Смілянський також заявив, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман отримав новий пакет документів щодо тарифів на доставку пенсій.

Директор ПАТ “Укрпошта” також сподівається, що з керівництвом Пенсійного фонду вдасться дуже швидко відпрацювати всі пропозиції.

"Моє відчуття, що після уваги керівництва країни до цього питання, рішення рухається. Всі зацікавлені в тому, щоб люди отримували пенсії. Всі розуміють, що крім "Укрпошти" дешевше їх ніхто не доправить. Вже була спроба передачі функції доставки пенсій приватним компаніям, закінчилося все дуже погано: 30% не доїхало", - сказав Смілянський.

Він зазначив, що питання з тарифами на доставку пенсій потрібно вирішити до 1 грудня, оскільки "Укрпошті" необхідно буде підписати договір з Пенсійним фондом, підготувати логістичну мережу.

Як повідомляв Укрінформ, ПАТ “Укрпошта” заявила про скорочення фонду оплати праці адміністративно-управлінського персоналу на 30% в рамках оптимізації діяльності.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ