Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Театр ім. Лесі Українки презентує великі гастролі «Дикого театру» - 18+

11-13 листопада Львівський драматичний театр імені Лесі Українки презентує великі гастролі «Дикого театру» одного з найяскравіших незалежних колективів столиці в рамках проекту «Фестиваль театрів». Рекомендований перегляд лише людям, що досягли 18 років. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відкриє гастролі 11 листопада легендарна вистава «Vій 2.0» за п’єсою сучасної авторки Наталії Ворожбит. Вистава викликала надзвичайне захоплення директорів європейських театрів на Kiev Theatre Showcase, гаряче зустрічали на Гогольфесті та Festival divadiel strednej Európy у Словаччині. Також вистава перемогла у трьох номінаціях Міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії».

Другою виставою, що покажуть в рамках гастролей, буде досить радикальна і провокативна вистава- треш «Попи, Мєнти, Бабло, Баби». У постановці Максима Голенко, режисера, відомого своєю сценічною ексцентричністю. Як можна здогадатись з назви, головними діючими особами вистави будуть саме «попи» (не священики), «мєнти» (не нова поліція) і баби (ну, різні жінки), і всі вони зустрінуться, щоб показати, хто на що здатен заради «бабла».

Вистава створена нашим сучасником Віктором Понізовим за мотивами п’єси середньовічного автора «кривавої трагедії» Джона Вебстера.

Завершить гастролі 13 листопада, остання прем’єра «Дикого театру», вистава-маніфест «Бути знизу». Вистава  про трьох жінок, які зустрілися на тренінгу «Як налагодити своє життя».

Як розповіла прес-служба ЛМР, проект порушує багато моральних, етичних, театральних правил. Творці попереджають про можливе обурення, відразу та шок, які може викликати постановка, і рекомендують її до перегляду лише людям, що досягли 18 років і мають стійку психіку.

Цікаво, що цей проект створений як дослідження ставлення українців до проблем сексизму, позиції жінки у суспільстві.  Вистава викликала неабияку цікавість глядачів і преси, та масу суспільних дискусій. Вікових і статевих обмежень не має.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ