Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театр «Слово і голос» виступив на фестивалі у Стокгольмі

Foto: Peter Bothén
Foto: Peter Bothén
Foto: Peter Bothén
Foto: Peter Bothén
1/2
Театр «Слово і голос» виступив на фестивалі EUROPEAN FESTIVAL: UKRAINIAN SPRING у Стокгольмі. Один твір презентували у великому фіналі, інший – напередодні фіналу. Про це повідомляє ЛМР.

Так, 6 травня відбувся показ вистави «ЗЕМЛЯ-ПІСНЯ» (режисерка – Наталія Половинка).  У виставі головною дійовою особою є Українська Пісня, яка хранить у собі найглибше знання і найвищу поезію. Актори-співаки: Наталія Половинка, Ярослава Цетнар, Христина Сілівон.

А 7 травня у великому фіналі фестивалю відбулася премʼєра твору провідної української композиторки Богдани Фроляк, ядром якого є улюблена народна пісня на вірш Тараса Шевченка – «Зоре моя вечірняя». Виконували – Гідон Кремер та  оркестр Kremerata Baltica, Наталія Пасічник. Співали актори театру «Слово і голос» Наталія Половинка, Ярослава Цетнар, Христина Сілівон.

«Два вечори української музики, райдуга між джерелом і сучасною академічною музикою – свідоцтво сили Традиції, її тяглості і краси, непереможної життєвої сили нашої землі», – зазначає акторка Наталія Половинка.

Важливо, що фестиваль присвятили актору театру і кіно Василю Кухарському. Під час бойових дій у вересні 2023 року він отримав важке поранення та 7 грудня 2023 року від отриманих поранень помер у київському госпіталі.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ