Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тепловики Львівщини боргують за доставку газу 95 мільйонів гривень

Станом на 24 листопада борг підприємств теплоенергетики за розподіл газу перед АТ «Львівгаз» становить близько 95 мільйонів гривень. Ситуацію із заборгованістю на Львівщині газовики називають критичною.

16 підприємств ТКЕ на Львівщині мають заборгованість за розподіл газу перед АТ «Львівгаз».

«Найгірша cитуація з оплатою за доставку газу у Львові. Майже 90% від загальної суми боргу припадає на теплові підприємства міста . Ми неодноразово зверталися до підприємства теплоенергетики Львівщини, інформуючи про необхідність погасити борг в найкоротші терміни та дотримуватись підписаних договорів розтермінування боргу. Проте сума заборгованості росте. Тому в разі несплати до кінця року боргу, у нас не залишиться вибору і ми змушені будемо припинити газопостачання боржникам-підприємствам», - розповів Олег Вінцюк, комерційний директор АТ «Львівгаз».

Невчасні розрахунки за доставку газу впливають на безпеку та стабільність газопостачання, проведення планових ремонтних робіт, та реконструкцію мереж.

Нагадаємо, що початок опалювального сезону був під загрозою через великі борги підприємств. Для вирішення питання АТ «Львівгаз» проводив зустрічі з представниками  теплопостачальних підприємств та пропонував варіанти усунення проблеми.  

У зв’язку з великою сумою боргу, газовики змушені подавати на боржників до суду. Діючи в межах чинного законодавства, АТ «Львівгаз» вже готує позовні вимоги до боржників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ