Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Теракт в Афганістані: загинули щонайменше 72 людини

В Афганістані 20 жовтня відбулися теракти у двох шиїтських мечетей. В результаті вибухів загинули щонайменше 72 людини, в тому числі діти, - Дзеркало тижня.

Перший напад стався в столиці Афганістану Кабулі. Терорист зайшов до мечеті і підірвав вибуховий пристрій під час молитви.

В результаті вибуху в мечеті Імама Замана загинули 39 чоловік, 45 отримали поранення.

Другий теракт стався в центральній провінції Гур, де смертник також вчинив вибух в мечеті. Загинули 33 людини, більше 40 отримали поранення.

Поки жодне угрупування не взяло на себе відповідальність за напади, але нещодавно подібні теракти в шиїтських мечетей скоїли бойовики "Ісламського держави".

Зазначається, що останній напад на шиїтську мечеть у Кабулі стався 29 вересня, тоді загинули шестеро людей.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що щонайменше 40 військових загинули під час вибуху двох автомобілів в Афганістані, 24 людини отримали поранення.

Два терористи-смертники атакували на армійських позашляховиках Humvee військову базу в районі Мейванд в провінції Кандагар, убивши 40 солдатів.

Напад стався в ніч на 19 жовтня. Після атаки решта бойовиків зі зброєю штурмували базу, військові відстрілювалися. Солдатам вдалося вбити 10 бойовиків.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ