Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Tesla вже заробила на біткоїнах більше, ніж на авто за 2020 рік

Американський виробник електрокарів Tesla, заснований Ілоном Маском, заробив завдяки своїм вкладенням у криптовалюту у січні 2021 року більше, ніж за весь 2020 рік завдяки продажу своїх автівок.
Фото: Britta Pedersen / Pool via AP

Якщо кількість біткоїнів, якими володіє Tesla, не змінилося з 31 січня, то завдяки стрімкому зростанню курсу криптовалюти компанія заробила близько 930 мільйонів доларів — більше, ніж 721 мільйон доларів прибутку за авто у 2020 році, підрахувало The Times, - передає Громадське.

На початку лютого стало відомо, що Tesla вклала 1,5 мільярда доларів у біткоїн, не зазначивши, скільки саме одиниць криптовалюти вона придбала. Також виробник електрокарів заявив, що в майбутньому планує приймати оплату за свої авто в біткоїнах.

Заява Tesla спричинила тоді чергове зростання курсу біткоїна на понад 10%, внаслідок чого його вартість перевищила 44 тисячі доларів. Станом на 20 лютого (дату публікації новини) біткоїн оновив черговий максимум — 57 тисяч доларів.

Сам Маск 18 лютого, заявив, що Tesla як компанії, що належить до переліку 500 найбільших на фондовій біржі США, торгувати біткоїнами «досить авантюрно», а дії Tesla «не відбивають його думку».

«Якщо у фіатної валюти від’ємна реальна дохідність, лише дурень не стане шукати щось ще. Біткоїн — майже така ж дурня, як і фіатні гроші. Ключове слово — "майже"», — написав Маск у Twitter.

Раніше ми пояснювали, що прибуток Tesla у 2020 році (до речі, перший в історії компанії) був зумовлений не так успішним продажем власних авто, як отриманням від інших виробників виплат за екоквотами.

Тому деякі аналітики вважають, що з розвитком ринку електрокарів вартість акцій Tesla знову може впасти. Приміром, інвестбанк JPMorgan очікує падіння акцій на 87% у 2021-му.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ