Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Тонік та тонер для обличчя - в чому відмінність?

Сучасний косметичний ринок настільки різноманітний, що часом буває непросто розібратися, що з себе представляє той чи інший засіб і для чого він призначений. Тонер для обличчя часто плутають з тоніком, але між ними є деякі суттєві відмінності. Які? Спробуємо розібратися.

Що таке тонік?

Очищення - дуже важливий етап якісного догляду за шкірою. Після використання очищувального засобу результат слід закріпити тоніком. Він є продуктом європейської косметичної галузі та за своєю консистенцією нагадує воду. Сучасні виробники досі намагаються вдосконалити технологію, експериментуючи з різними активними компонентами. Від останніх, до речі, залежить те, якого кольору засіб виявиться в баночці: прозорого, блакитного або рожевого.

То в чому ж користь тоніка для обличчя?

Якщо попередній етап очищення було проведено недостатньо ретельно, тонік чудово впорається із залишками мейку, гелю або пінки для вмивання, повністю прибравши з поверхні шкіри всі погано змиті компоненти і надлишки шкірного сала.
Наступна важлива властивість - відновлення рН-балансу. Вода з-під крана досить жорстка, тому після вмивання рекомендується використовувати засоби, що нормалізують рівень рН.
Тонік - це "проміжний" продукт догляду. Він допомагає підготувати шкіру до наступних етапів: сироватка, флюїд або крем набагато краще лягають на обличчя і глибше проникають у шкіру, попередньо оброблену тоніком.
Тонік для обличчя слід підбирати, орієнтуючись на тип шкіри. Тонізувальні засоби з поживними компонентами зволожують і борються з сухістю, мультивітамінні комплекси в складі можуть позитивно впливати на запалену і проблемну шкіру, а тоніки з вмістом спирту звужують розширені пори і нормалізують рівень жирності.

Що таке тонер?

Тонер - це продукт корейської б'юті-індустрії. Після вмивання шкіра втрачає велику кількість вологи. І якраз тонер зі щільною консистенцією здатний ефективно відновлювати водний баланс і утримувати його протягом дня, запобігаючи таким чином виникненню зневоднення.

Сфера застосування тонера широка і не обмежується тільки зволоженням. У корейській системі догляду існує кілька різновидів тонерів зі своїми окремими функціями. Наприклад, фрешенер освіжає шкіру, а скін - "насичує" і заспокоює. Тонери роблять шкіру м'якою і бархатистою, розгладжують зморшки, загоюють висипання, тонізують і надають обличчю здорового сяйва. У складі часто використовуються популярні в Кореї компоненти: муцин равлика, льодовикова вода, екстракт алое.

Для досягнення найкращого ефекту процедура нанесення тонера вимагає дотримання кількох простих правил.

Якщо у вас суха шкіра, тонер необхідно наносити ніжними дбайливими рухами за допомогою пальців.

Для жирної шкіри допускається використовувати ватяні подушечки, проте діяти також слід акуратно і м'яко.

У чому відмінності тоніка і тонера?

Отже, після детального ознайомлення і докладного розбору ми можемо виділити такі ключові відмінності цих двох продуктів.

Тонік — рідкий, а тонер — гелеподібно-маслянистий.

Очищення і нормалізація рН - основні функції тоніка, тоді як дія тонера насамперед спрямована на активне зволоження і запобігання зневодненню шкіри.

У складі тоніка часто присутній спирт, у тонера - за рідкісним винятком і в окремих спеціалізованих продуктах.

Тонізуючий засіб наноситься ватним диском, а тонуючий - переважно руками.

Кваліфіковані косметологи cosibella.com.ua із задоволенням проконсультують вас з питань купівлі обох засобів і допоможуть підібрати дбайливий догляд, що ідеально відповідає типу вашої шкіри.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ