Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ТОП 7 великих компаній, які почали використовувати криптовалюту для розрахунків

Ринок криптовалют показує неймовірні результати щодо зростання обсягів торгів і споживчого попиту.

Сьогодні все більше людей хочуть інвестувати у цифрові гроші, вивчають курс біткоїна та його коливання на біржі Binance, а також осягають ази трейдингу. У цьому немає нічого дивного, адже якщо раніше цифрові гроші неможливо було розглядати без прив'язки до фіатних засобів, то сьогодні біткоїн та багато інших криптовалют є повноцінним платіжним елементом.

Дедалі більше українців оплачують товари та послуги криптовалютою за допомогою платіжного сервісу Binance Pay, не втрачаючи відсотки на переказі крипти в євро, долар, гривні та інші валюти. При цьому є низка величезних компаній, які «змогли зазирнути у завтрашній день» і почали приймати оплату криптовалютою задовго до споживчого буму. У цій статті ми розповімо про 7 найбільш відомих бізнес-проєктів, що працюють із криптою.

Хто з великого бізнесу продає товари та послуги за криптовалюту?

Ось кілька великих гравців світового бізнесу, які давно працюють із цифровими грошима:

  1. Overstock — важко повірити, але цей інтернет-магазин почав приймати оплату в біткоїнах ще у 2014 році. Згодом список криптовалют розширився, а головною перевагою таких операцій покупці називають швидкість переказу коштів.
  2. AirBaltic — латвійська авіакомпанія також прийняла цифрові гроші як платіжний засіб у далекому 2014 році. Клієнтам компанії пропонується купити квитки на будь-який напрямок, розрахувавшись біткоїном.
  3. Expedia — цей сервіс дозволяє бронювати квитки на транспорт, а також сплачувати за проживання в готелях. Цікаво, що сама компанія отримує фіатні кошти, тоді як її клієнти можуть розраховуватись криптовалютою. Цифрові кошти конвертуються на обраній платформі у долари, після чого надходять на рахунок Expedia. Щоправда, є один нюанс: сплачену криптою бронь не можна скасувати, а пояснюється все особливістю роботи блокчейн-технології.
  4. Subway — всесвітньо відома мережа швидкого харчування не просто приймає біткоїн як платіжний засіб, а й заохочує клієнтів, які вибрали такий спосіб оплати, знижкою до 15%. При цьому така можливість надається гостям Subway далеко не у всіх країнах.
  5. KFC — цебро з крильцями за криптовалюту стали нормою в Канаді з 2018 року. При цьому поки що можливість такої оплати проходить лише як акційні пропозиції, але згодом її обіцяють прийняти на постійній основі.
  6. PayPal — одна з перших платіжних систем, яка почала працювати з криптовалютою. Користувачі PayPal можуть відкривати як фіатні, так і криптогаманці, а також платити за цифрові гроші.
  7. Microsoft — комп'ютерний гігант почав приймати оплату в біткоїнах ще у 2014 році, проте кілька разів змінював свою думку, закриваючи цифровий магазин. Сьогодні така можливість знову існує.

Також серед світових брендів, що працюють з битком, варто виділити інтернет-магазин Shopify та кав'ярню Starbucks.

А що в Україні?

Україна ніколи не стояла осторонь всесвітніх трендів, тому вже сьогодні ви можете оплачувати криптовалютою товари та послуги в таких компаніях, як WOG, Varus, Фокстрот та ін. З кожним днем кількість бізнесів, які приймають цифрові гроші, зростає, що якнайкраще доводить перспективність ринку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ