Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Третій раунд вакцинації від поліомієліту через грип не переноситимуть

На третій раунд вакцинації від поліомієліту в Україні, що розпочнеться згідно з планами МОЗ 17-18 січня, захворювання українців на грип не вплине. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі.

«Одне іншому не заважає. Другий раунд вакцинації був успішніший, ніж перший. Від третього етапу ми очікуємо ще більшого охоплення», – сказав міністр.

Згідно з офіційними повідомленнями МОЗ, другий етап вакцинації від поліомієліту завершили з показником 70% охоплення, що на 5% більше, ніж під час першого раунду. 

Кампанія з вакцинації почалась через виявлення двох випадків захворювання на поліомієліт в Закарпатській області, які були підтверджені ВООЗ. Медики кажуть, щоб повністю захиститись від поліомієліту, дитину необхідно вакцинувати тричі, а загалом вакцинувати необхідно принаймні 90-95% дітей.

Україна тим часом втратила свій статус вільної від поліомієліту країни, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода професор Девід Салісбері, голова комісії із сертифікації щодо ліквідації поліомієліту в Європейському регіоні.

«В Україні зафіксовано два випадки вакциноасоційованого поліомієліту, які розцінюються там само небезпечними як і дикий вірус поліомієліту. Україна повинна вжити ефективних заходів, які будуть оцінені комісією із сертифікації ліквідації поліомієліту. Ми хочемо впевнитись, що заходи вжиті належним чином, а вірус не продовжує свою циркуляцію. Поки що вжитих заходів проти поліомієліту недостатньо. Україна не стане вільною від поліомієліту до того часу, поки ми не побачимо належну відповідь України на спалах поліомієліту. Це означає, що більше дітей повинні бути вакциновані», – сказав він.

За три місяці Україну оцінить друга міжнародна оціночна місія. Ще одна оцінка відбудеться в серпня 2016 року.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ