Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Три історії кохання на сцені театру ім. Марії Заньковецької

Завтра Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької представить прем'єру вистави "Дами і гусари" режисера-постановника Богдана Ревкевича.

"Це найбільш відома п'єса Олександра Фредра. Вона не вперше буде на нашій сцені. Вже було дві її постановки. Це дуже великий виклик, тому, що ми маємо бути не гіршими за попередників. До чого ми й прагнемо", - розповів режисер-постановник Богдан Ревкевич.

Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
Фото: Гал-інфо
1/3

Прем'єра відбудеться цієї суботи, 24 червня, о 17:00.

Александр Фредро "Дами і гусари".

Події відбувається в будинку майора за селом, де він відпочиває з друзями-гусарами. Панство люблять полювати та грати в шахи. Спокій і тиша їм гарантовані, адже "щойно останню жінку відправили з садиби". Ідилічна атмосфера у маєтку майора порушують троє сестер своїм раптовим "вторгненням". Вони прибули з "кортежем", що складається лише з чарівних дівчат. У цій ситуації майор і його товариші – як того вимагає честь солдата – вирішують прийняти жінок гідно. Усі приготування та пишні прийняття закінчуються для них фіаско. А тим часом "дами", не лякаючись хамства господарів, намагаються реалізувати власні плани щодо одруження майора. Інтрига крутиться навколо спроби сватати літнього, але багатого Майора з Зосею – дочкою однієї з його сестер. Але Зося закохана у молодого поручника Едмунда. Що переможе – інтриги, наклепи та амбіції дам чи справжня чоловіча військова дружба?!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ