Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Три лікарні Львівщини отримають фінансування в рамках європейської програми

Відбувся відбір проєктів у пріоритеті «Здоров`я» в рамках програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027. Про це інформує ЛОР.

За результатами засідання моніторингового комітету, який 15 грудня 2023 року пройшов у Варшаві, перемогу та рішення про надання гранту отримали 20 проєктів зі 115 поданих заявок.

Серед переможців – три комунальних заклади Львівської обласної ради. Фінансування отримають:

  • спільний проєкт Львівського онкологічного обласного лікувально-діагностичного центру та Білостоцького онкологічного центру імені Марії Склодовської Кюрі (Польща) «Розвиток польсько-українського співробітництва, спрямованого на діагностику та лікування раку»;

  • проєкт Мазовецького воєводського шпиталю св. Йоана Павла ІІ в Седльцах спільно з Львівським обласним клінічним діагностичним центром «Зазирни всередину себе – розширення доступу до спеціалізованої діагностики на польсько-українському прикордонні»;

  • проєкт Університетської клінічної лікарні імені Фридерика Шопена в Жешуві у співпраці з Львівським обласним госпіталем ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи «Поширені проблеми лікування хворих на урологічні захворювання за допомогою лапароскопічної хірургії».


«Це дуже важливо, що наші заклади, а особливо охорони здоров`я, будуть спільно зі своїми колегами з Польщі реалізовувати ці проєкти за фінансової підтримки Європейського Союзу. Тішимося, що з 20 відібраних проєктів маємо - три обласні комунальні лікарні.
Також переможцями програми стали проєкти, які реалізовуватимуть Мостиська міська лікарня, Головне управління ДСНС України у Львівській області, Львівське ТМО та Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Тобто установи Львівщини спільно з партнерами подали гідні проєкти, які отримали належну підтримку і тепер матимуть додаткове фінансування та надаватимуть мешканцям області ще якісніші медичні послуги» - наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Оцінюючи якість поданих заявок і бажаючи забезпечити надання гранту більшій їхній кількості, моніторинговий комітет вирішив перерозподілити 2,55 млн євро з пріоритету «Співпраця» на пріоритет «Здоров`я». Також для фінансування додаткових проєктів знизили рівень співфінансування заявок з 90% до 83%.
Тож відібрані проєкти представляють усі 10 прийнятних регіонів Програми. А загальна сума передбаченого грантового фінансування становить 39,92 млн євро» - пояснили у комітеті програми.

Зазначимо, що Програма Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 діє в рамках цілі «Європейське територіальне співробітництво» (Interreg) та Інструменту сусідства, міжнародного співробітництва та розвитку (NDICI).
Метою програми є підтримка процесів транскордонного розвитку на прикордонні Польщі та України. А адресована вона прикордонним регіонам Польщі та України та всім неприбутковим установам із цих регіонів. На реалізацію Програми Європейський Союз виділив 235,9 млн євро, в тому числі 214,4 млн євро – на проєкти.

Більше про програму та переможців тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ