Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Триває прийом робіт на конкурс «Майбутнє планети у наших руках»

Триває прийом робіт на III Всеукраїнський екологічний конкурс малюнка «Майбутнє планети у наших руках». Про це повідомили у Львівській ОВА.

Метою конкурсу є привернення уваги до проблеми екосистем України і світу, зокрема знищення природи України в результаті війни, а також виховання у дітей дбайливого ставлення до природи та навколишнього середовища. 

До участі у конкурсі запрошують дітей до 18 років у трьох вікових категоріях:

– дошкільнята та учні 1-4 класів;

– учні 5-8 класів;

– учні 9-11 класів.

За умовами конкурсу учасники мають можливість обрати тематичний напрямок роботи, а саме:

  1. «Вплив війни на природу України»;
  2. «Природа у твоїй улюбленій книжці»;
  3. «ЕКО-свідомість – запорука майбутнього»;
  4. «Відновлення і збереження природи України».

Щоб взяти участь у конкурсі, дітям потрібно підготувати малюнок формату А3 з назвою за обраним тематичним напрямом.

Організатори конкурсу інформують, що виконувати конкурсну роботу можна будь-якими художніми засобами та техніками, проте важливо пам’ятати, що зміст та жанр роботи має відповідати темі конкурсу та містити авторське бачення покращення екологічної ситуації в Україні.

«Ініціативи, спрямовані на підвищення екологічної свідомості та культури, є надзвичайно важливими в сучасному світі. Майбутнє нашої планети залежить від того, як ми формуємо світогляд у себе і у молодших поколінь. І екологічне виховання – це ключ до створення гармонійного та збалансованого світу, де людина і природа існують у взаємопов’язаній єдності», – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА, Оксана Війтик.

Конкурс проводиться з 25 лютого до 22 квітня 2024 року в три тури:

  • перший — з 25 лютого по 15 березня — на місцевому рівні у територіальних громадах;
  • другий — з 15 по 29 березня — на обласному рівні;
  • третій (підсумковий) — з 1 по 22 квітня на загальнодержавному рівні у Національній бібліотеці України для дітей.

Детальніше про умови проведення III Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети у наших руках» за посиланням.

Організаторами Конкурсу є Національна бібліотека України для дітей, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, народний депутат України IX скликання Олена Криворучкіна, Державна екологічна інспекція України, Посольство Азербайджанської Республіки в Україні, Державна Нафтова Компанія Азербайджанської Республіки SOCAR Energy в Україні, Національна спілка художників України, Благодійна організація «Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, громадської організації «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ