Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Тривають жорсткі бої в районах Вербового та Роботиного, – Сирський

Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Фото: Генеральний штаб ЗСУ
1/2
Ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Ворог продовжує активні наступальні дії на багатьох напрямках лінії фронту. Особливо напружена ситуація склалася на Авдіївському та Запорізькому напрямках, де російські штурмові підрозділи намагаються прорвати оборону наших військ і захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі, Красногорівка.

Тривають жорсткі бої в районах Вербове та Роботине, над якими ворог намагається повернути контроль.

"Свою роботу в районі бойових дій я розпочав з ОТУ Донецьк, в частинах, які тримають оборону на Авдіївському напрямку.

Успіх будь-якого бою залежить від якості планування і того, наскільки успішно замисел командира реалізовується його підлеглими. Це визначається насамперед досвідом й майстерністю командувача та командирів, вмінням правильно оцінити ситуацію і прийняти адекватні та своєчасні рішення", - написав Сирський.

Головнокомандувач додав, що на рівні командирів батальйонів, рот і взводів головне забезпечити практичну реалізацію цих рішень, утримати позиції та знищити противника вогнем всіх засобів.

"Під час роботи в окремих командирів були виявлені певні прорахунки у володінні ситуацією та оцінці противника, що безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих напрямках. Я вжив всіх заходів для виправлення ситуації на місці, з виділенням додаткового ресурсу боєприпасів та матеріальних засобів, а також необхідних резервів", - зазначає Олександр Сирський.

Головнокомандувач відзначив мужність, стійкість і героїзм військовослужбовців 3 штурмової та 25 окремої повітряно-десантної бригад: "Вони сміливими та рішучими діями вибили противника, який прорвався на околицю Орлівки".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ