Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал  |  Війна з Росією

Цемах заявив, що йому пропонували громадянство Нідерландів в обмін на свідчення

Підозрюваний у причетності до катастрофи малайзійського Boeing рейсу МН17 на Донбасі Володимир Цемах, якого Україна передала Росії в межах обміну полонених, стверджує, що представники Нідерландів пропонували йому громадянство в обмін на свідчення у справі про авіакатастрофу.

Про це він сказав в інтерв’ю виконавчому директору інформагенції «Россия сегодня» Кирилу Вишинському, якого також звільнили у межах обміну, пеедає Громадське.

За словами Цемаха, у Києві в його допиті брали участь представники поліції Австралії й поліції Нідерландів.

«Пропонували програму захисту свідка, пропонували громадянство, будиночок в Нідерландах чомусь. Чому не в Австралії? Ось це мене здивувало, я торгуватися не став», — сказав він.

Цемах стверджує, що Україна не змогла надати будь-якої об’єктивної інформації про його причетність до збиття Boeing.

«Це беззаконня якийсь. Адже у них реально проти мене нічого немає і бути не може. Тому що я не брав участі в цих подіях. І намагатися зробити з мене цапа відбувайла? Це нецікаво», — сказав підозрюваний.

«Я вважаю це актом тероризму української держави стосовно мене — намагатися навішати. Ну був я начальником ППО. Я їм пояснював, що, за великим рахунком, я перелякав їхню авіацію. Один раз літаки пролітали, і більше в районі Сніжного не літали», - додав він.

На питання, чи планує Цемах звертатися до міжнародних судів через «викрадення» його українськими силовиками, він відповів, що «розглядає таку можливість».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ