Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр Довженка на Сихові стає інклюзивнішим

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
У Львові активно працюють над покращенням доступності міських установ та організацій. Зокрема, завершують ремонтні роботи з облаштування інклюзивного входу у Центр Довженка, що на просп. Червоної Калини. Роботи здійснюють коштом міського бюджету. Про це повідомили у ЛМР.

За словами директорки центру Марти Іванишин, ремонтні роботи розділили на два етапи. На першому етапі відбулося розширення холу, вилучення всіх порогів та встановлення доступної рецепції для зручності всіх відвідувачів. Зараз відбувається другий етап — встановлення пандуса на вулиці та електронного підіймача всередині, щоб забезпечити легкий доступ до концертного залу. Ще один електронний підіймач поставили у вбиральні для людей з інвалідністю. Також для людей із порушенням зору приміщення ознакували спеціальним жовтим маркуванням.

“Для нас найважливішим пріоритетом є комфортне і безпечне перебування у Центрі Довженка гостей та створення якісного культурного продукту.

Впродовж останніх років ми провели дуже багато ремонтних робіт. Облаштували сучасні гримерки для артистів, концертна зала тепер має повністю переобладнані крісла, оновлену сцену та вихід на неї з гримерок, чого раніше тут ніколи не було. 

Зараз до кінця січня плануємо завершити облаштування елементів доступності. Це буде ще одним важливим кроком у створенні інклюзивного середовища, аби кожен міг насолоджуватися культурними подіями у нашому центрі”, - каже Марта Іванишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ