Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр «Джерело» збирає львів'ян літнього віку на свято

З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку, Центр соціальних послуг «Джерело» цієї п'ятниці, 4 жовтня, організовує святковий захід для літніх львів'ян. Учасниками будуть як мешканці, які отримують послуги у «Джерелі», так і всіх охочі, які можуть доєднатись. Про це повідомляє ЛМР.

Міжнародний день людей похилого віку щороку відзначають 1 жовтня. З цієї нагоди «Джерело» організовує концерт та театралізоване дійство «Мелодія нашого життя» для людей старшого віку. Подія відбудеться у п'ятницю, 4 жовтня, у Центрі Довженка, що на просп. Червоної Калини, 81. Як зауважують організатори, це чергова нагода подарувати частинку свого тепла літнім людям, вислухати та підтримати їх. Приєднатися до святкової атмосфери запрошують усіх охочих, вхід вільний. Початок заходу – о 12:00.

Захід відбудеться за участю театру юних акторів, вокальної студії «Львівська дефіляда», танцювального колективу «Відлуння сердець». Серед запрошених гостей також тріо «Крайня хата», співак та виконавець Станіслав Буденкевич, солісти Львівської національної філармонії Антон Прокопець та Марія Яценко. 

Нагадаємо, Центр соціальних послуг та реабілітації «Джерело» допомагає соціально вразливим категоріям населення Львівської громади, серед яких – самотні люди старшого віку та з інвалідністю. Понад 2000 сеньйорів та сеньйорок отримують послуги у «Джерелі», зокрема понад 1800 особам соціальні робітники надають послугу догляду вдома, ще майже 350 осіб мають послугу соціальної адаптації. Найбільше отримувачів послуг – у Галицькому, Шевченківському та Залізничному районах Львова. 

Працюють з літніми мешканцями громади близько 150 соціальних працівників «Джерела». Одиноким людям похилого віку вони допомагають у побуті – купити продукти чи ліки, приготувати їжу, прибрати вдома, пересуватися квартирою, також надають підтримку з оформленням документів, оплатою комунальних послуг, пропонують психологічну консультацію тощо.

Якщо ваші рідні мають потребу в отриманні послуги догляду вдома чи соціальної адаптації, достатньо звернутися із заявою у відділ соціального захисту свого району за місцем фактичного проживання. Також можна зателефонувати у контакт-центр для людей у скруті у «Джерелі» за номером 097 400 22 88, або прийти за адресою: просп. Червоної Калини, 66.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ