Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Цільові програми на Львівщині профінансували на 23%, - Олег Домчак

Фінансування обласних цільових програм за I півріччя 2018 року становить 23%. Відповідну інформацію надав департамент економічної політики ЛОДА під час організаційної наради сьогодні, 26 липня. Повідомила прес-службу Львівської облради.

Від обласної ради участь у нараді взяли голова бюджетної комісії Олег Домчак та заступник керуючого справами Іван Собко.

«У цьому році в області діє 31 програма. Загальний річний обсяг фінансування  становить більше 1, 5 млрд грн, - зазначив Олег Домчак. -  Це рекордно великі кошти, які коли-небудь скеровувалася на вирішення проблематики регіону З них станом на зараз профінансовано 364 тис. грн., що становить 23%. В той час як  у 2017 році сума скеровано на програми становила 897 300 тис. грн».

Голова бюджетної комісії також наголосив, що цього року вперше було прийнято бюджет області у грудні, а обласні програми затверджені впродовж грудня 2017 та лютого 2018 року. «Обласна рада розраховувала, що відсоток виконання програм буде вищим, адже були закладені основи для їх успішної реалізації. До слова, у 2017 році стан фінансування програм у першому півріччі був на рівні 20-21%, при тому що обласні програми було затверджено у першому кварталі. Бачимо, що департаменти дещо повільно працюють у реалізації обласних програм. В той час як постійні комісії дуже оперативно погодили основні заходи, висновки, переліки.  Отож, кошти є, а їх  не використовують».

Підводячи підсумки наради, члени бюджетної комісії прийняли рішення, що до 18 серпня в обласній раді відбудуться засідання усіх профільних комісій разом з департаментами ОДА, на яких заслухають інформацію щодо стану виконання обласних програм. Також засідатиме бюджетна комісія, яка проаналізує усі звіти і зробить відповідні висновки та надасть належну оцінку роботі структурних підрозділів облдержадміністрації.

«Якщо керівники департаментів не нададуть аргументовані пояснення, чому не використовуються цільово кошти обласного бюджету, тоді буде розглянуто рішення про перерозподіл не використаного фінансового ресурсу на більш важливі цілі, зокрема на ті програми, які успішні, якісно, вчасно та раціонально використовують кошти, - наголосив Олег Домчак. - Обласна рада сприяє і буде надалі сприяти конструктивному діалогу в питанні розвитку нашого регіону в межах своїх повноважень».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ