Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціна на газ для України буде на рівні 200 доларів – Курпіль

Починаючи з першого кварталу наступного року, ціна на російський газ буде знижуватися. Таку думку в коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат України Степан Курпіль, кажучи, що про остаточну суму, за якою Україна купуватиме газ у Росії, можна буде говорити після підписання домовленостей.
Водночас, на думку Курпіля, трактування ціни на газ для України залежить від того, якою є середньоєвропейська ціна. «Ця величина не є стабільною і постійно змінюється, – каже Курпіль. – Тому потрібно знати ціну, за якою газ транспортується до Європи».
На думку депутата, якщо говорити про ціну у 450 доларів, то відповідною буде і ціна для України. Однак, є також середньоєвропейська ціна на газ, яку задекларував «Газпром» – 290 доларів. «Відповідно, якщо відняти від цієї суми вартість транспортування газу до Європи, то ця сума буде орієнтовно на рівні 200 доларів, – зазначає Степан Курпіль. – Ця ціна є прийнятною для України».
Проте, й ця ціна не буде остаточною, оскільки, згідно заяв «Газпрому», протягом року ця вартість буде падати у 2– 2,5 разів. «Якщо врахувати, що Україна має запасів газу на 1 квартал і не потребує додаткового газу, то можна очікувати, що ціна на газ для України буде ще нижчою», – каже депутат, зазначаючи, що критика і песимістичні заяви стосовно Прем’єр-міністра України за результат газових переговорів є передчасними.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ