Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціни на спирт встановлюватимуть спиртові заводи, а не «Укрспирт»

Державний концерн "Укрспирт" і асоціація „Союз оптовиків і виробників алкоголю і тютюну” (СОВАТ) мають намір домовитися про ринкове регулювання цін на спирт. Про це пишуть «Українські Новини», посилаючись на слова президента СОВАТ В’ячеслава Сокерчака.
Як повідомив Сокерчак, 26 грудня відбулася нарада представників "Укрспирту" і учасників СОВАТ, на якій обговорювалися питання подальшої співпраці, зокрема в частині ціноутворення, і було ухвалене рішення розробити і у середині січня 2007 року прийняти меморандум про співпрацю, згідно з яким ціни на спирт встановлюватиме не державне підприємство, а самі спиртзаводи.
Сокерчак відзначив, що під час зустрічі представники „Укрспирту” заявили, що переглянули роботу Київського об'єднання спиртної промисловості як посередника при продажу спирту виробникам ЛВІ і висловили думку, що спиртзаводи дійсно самі повинні вести ці відносини.
При цьому представники "Укрспирту" повідомили, що, згідно зі змінами в законодавстві, необхідно продавати спирт тільки через оптову ліцензію; концерн ухвалив рішення про ліквідацію Київського об'єднання як посередника протягом 1 кварталу 2007 роки і придбанні самим "Укрспиртом" оптової ліцензії на продаж спирту для зниження витрат спиртзаводов.
 Сокерчак повідомив, що також обговорювалася можливість реструктуризації "Укрспирту" – скорочення підприємств, що виробляють харчовий спирт, у зв'язку з проблемою недозавантаженості потужностей вхідних в його склад підприємств.  "Необхідності тримати всі 80 підприємств для виробництва харчового спирту наразі немає, достатньо буде і 38 підприємств. Але вони повинні бути модернізовані, потрібно серйозно працювати над якістю, зниженням енерговитрат, інакше ми не зможемо закріпитися на експортних ринках”, – сказав він. Також він сказав, що цю проблему самі учасники ринку вирішувати не мають повноважень, тому необхідно порушити це питання перед Мінагрополітики та Кабміном.
Нагадаємо, що в жовтні 2006 року „Укрспирт” підвищив відпускні ціни на спирт для виробників лікерогорілчаної продукції на 9,5-21% до 44-46 гривень за дал.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ