Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Цього року з бюджету на народних депутатів витратили уже 90 млн грн

З початку 2020 року народні депутати України отримали загалом з бюджету 92,3 мільйона гривень на зарплати, свою діяльність та компенсації за відпустки.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це свідчать дані з єдиного вебпорталу використання публічних коштів spending.gov.ua, повідомляє Громадське.

Найбільше грошей Управлінням справами апарату Верховної Ради до казначейства була перерахована 9 січня.

Тоді 7 млн грн направили на виплату заробітної плати. Загалом, з початку року, сума переведених коштів до Державної казначейської служби для виплати готівкою заробітної плати перевищила 42 млн гривень.

Ще 19,2 млн грн готівкою виплатили на компенсації за відпустки. З них найбільші перерахування Управління справами апарату парламенту здійснило 15 січня та 4 лютого — по 5 млн гривень. Помічники народних депутатів отримали винагороди готівкою в сумі 12,7 млн гривень.

На відшкодування витрат, які пов’язані з виконанням народними депутатами своїх повноважень, з державного бюджету готівкою виплатили 17,9 млн гривень. Найбільше перерахували 15 вересня — 2,9 млн гривень.

Відповідно до статі 32 закону «Про статус народного депутата» коштом українців народним депутатам компенсують наступні витрати: на проїзд, оренду житла або винайм готельного номера та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ