Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч для 11 дітей-сиріт з Львівщини придбали житло

Загалом цього року для одинадцяти дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа з Львівщини придбали дев’ять житлових об’єктів. Про це повідомили 8 вересня у прес-службі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Про 8 серпня у межах відеоконференції із головами районних державних адміністрацій під керівництвом голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького повідомив начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Володимир Лис.

На цю мету з обласного бюджету витратили 2 мільйони 370 тисяч гривень у співфінансуванні з місцевими бюджетами у сумі - 2 мільйони 111 тисяч гривень.

За його словами, у 2020 році на придбання житла для перелічених вище категорій з обласного бюджету виділили 7 мільйонів гривень. З них 3 мільйони 650 тисяч гривень - невикористані кошти.

На даному етапі триває розгляд придбання житла для 7 осіб.

У 2020 році на Львівщині на квартирний облік поставлено 48 дітей.

Максим Козицький закликав райони активізуватися у пошуку коштів для співфінансування купівлі житлових об’єктів.

“Керівники РДА разом з місцевими радами повинні якомога швидше опрацювали питання співфінансування житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. 13-ти мешканцям нашої області цього року виповниться або вже виповнилося 23 роки. Якщо ми не забезпечимо їх житлом до січня – заберемо у них останній шанс отримати власну квартиру за нашою регіональною програмою. Згідно з її положенням, при досягненні 24-х років вони втратять право на отримання житла. Терміново вирішити це питання треба у Львові, Новому Роздолі, Бродівському, Жидачівському, Пустомитівському, Кам'янка-Бузькому, Стрийському, Мостиському районах. Щодо Мостищини, то від цього району три роки нема пропозицій стосовно купівлі квартир. Хоча там 14 дітей чекають на власне помешкання. Двоє з них – 23-річні!” - зазначив очільник Львівщини.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, сироті з Дрогобича на день народження подарували квартиру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ