Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч обласну програму розвитку туризму та курортів дофінансують

У другому півріччі 2023 року галузь профінансують на 1 946 000 гривень.

З перших днів війни сфера туризму Львівщини переформатувалась та була орієнтована на харчування та прийом ВПО. Готелі надавали прихистки для людей, які рятувались від війни, заклади харчування готували перекуси та гарячі ланч - бокси, а туристичні оператори та гіди проводили безкоштовні мандрівки територією області. 

«Потреба людей в відпочинку та відновленні нікуди не ділась. Ми це бачимо в цифрах і фінансових показниках. Цього року туристичний збір поб’є рекорд минулого року і становитиме по прогнозах 42-50 млн грн. Саме тому ми спрямували додатковий фінансовий ресурс в обласну цільову програму, аби ще більше створити якісних туристичних продуктів в області, або підвищити обізнаність про наявність вже існуючих туристичних магнітів» - зазначає заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Кулепін.

У другому півріччі 2023 року галузь профінансують на 1 946 000 гривень, ці кошти витратять на:

  • Створення віртуальних 3D турів туристичних магнітів Львівської області

Захід передбачає надання можливості ознайомитись з 22 унікальними туристичними локаціями області за допомогою віртуальних турів, які надають відчуття присутності на локації. Вони будуть інтегровані прямо в google maps. Також домовлено протестувати VR - терапію в центрі протезування та реабілітації  Superhumans. Ветерани війни, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом зможуть ознайомитись з об'єктами архітектурної спадщини, музеями, природними локаціями нашого регіону.

  • Зйомки освітнього серіалу Дія.Освіта для представників  індустрії гостинності щодо сервісних послуг для осіб з інвалідністю

Створення навчального курсу на освітній цифровій платформі, який допоможе представникам сфери індустрії гостинності Львівщини та України в цілому підготувати кращих фахівців та надавати першокласний сервіс для осіб з інвалідністю різних нозологій.

  • Створення міста муралів

Це перший захід в загальній концепції “Червоноград - місто муралів”. Перший крок - це розробка тематичного екскурсійного маршруту, який включатиме 5 локацій. В перспективі місто отримає свою унікальність та бренд, що буде стимулювати впізнаваність та туристичні потоки як внутрішні, так і зовнішні.

  • Ютуб проект «В об’єктиві»

В межах цього проекту буде створено 10 випусків туристичного влогу з метою популяризації нових та вже існуючих об’єктів у сфері туризму. 

  • Встановлення тактильної міні скульптури

Цей захід підпадає під Національну стратегію із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Першою туристичною локацією в області для розбудови безбар’єрного середовища обрано заповідник Тустань, де власне і буде розташована скульптура. У виборі цієї локації як пілотної передував показники відвідуваності, а це до прикладу за липень 2023 року - 28168 туристів. Встановлення скульптури - лише перший крок, планується створити повноцінний інклюзивний маршрут на Тустані.

  • Встановлення стендів з доповненою реальністю, на основі новітньої 3D технології (Augmented Reality technology)

Цей захід включає два завдання: дослідницька робота з оцифрування втрачених частин пам'яток архітектури, а також відображення їх на склі з доповненою візуалізацією,  для того, щоб ознайомити населення та гостей Львівщини з культурною спадщиною, яка була втрачена. 

  • Встановлення автомобільних інформаційних стендів до туристичних об’єктів Львівщини

Це дозволить підвищити обізнаність у  внутрішньому туризмі, а саме залучити спонтанних мандрівників у тому числі ВПО та ознайомити з культурними надбаннями, традиціями, та ремеслами. В цілому захід підвищить туристичні потоки до громад та їх локальних туристичних продуктів. 

  • Організація сходжень за допомогою крісла «джульєтка»

 «Джульєтка» - це крісло - візок, розроблений у Франції, завдяки якому люди з інвалідністю долають гірські вершини. Проект націлений на підтримку ветеранів війни, членів їх сімей та побратимів, щоб через організацію для них активного дозвілля, допомогти розвантажитись та ментально відновитись від пережитих подій. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ