Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Цьогоріч розпочнеться будівництво ділянки євроколії Мостиська – Скнилів

Таку новину під час форуму «Україна. Рік 2024» повідомив віцепрем'єр-міністр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, – інформує Львівська ОВА.
Фото: Укрзалізниця

На дільниці від Мостиськ до Скнилова необхідно реконструювати 72,9 км колії 1520 мм на колію шириною 1435 мм. Модернізувати дільницю від станції Мостиська до Скнилова допоможе Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

«Від себе додам, що це вкрай важливий проєкт, який дозволить забезпечити ефективне міжнародне залізничне сполучення між Польщею, країнами Євросоюзу та Україною. Станція «Скнилів» стане міжнародним залізничним хабом. Для розбудови хабу обрали саме її, щоб уникнути перевантаження станції «Львів», через яку прямують більшість внутрішньодержавних поїздів», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Колію будуть використовувати для вантажних та пасажирських перевезень між Україною та країнами Євросоюзу.

«Станом на сьогодні на цю ділянку вже є техніко-економічне обґрунтування та проєктно-кошторисна документація, крім того, проєкт проходить оцінку впливу на довкілля. Паралельно триває обговорення з інвесторами щодо наступних етапів реалізації проєкту», – зазначає директор департаменту дорожнього господарства ЛОВА Орест Шуліковський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ