Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогорічна епідемія грипу матиме середню інтенсивність — Оксана Солонина

Цьогорічна епідемія грипу, згідно з прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, буде спричинена трьома вірусами, а відповідно до прогнозів Українського центру грипу, вона матиме середню інтенсивність — про це сьогодні, 25 січня 2006 року, під час засідання Львівського прес-клубу реформ повідомила завідувач епідеміологічного відділу Львівської обласної СЕС Оксана Солонина. За її словами,  цього року, відповідно до прогнозів фахівців, спостерігатиметься у підтриманні епідеміологічного процесу грипу новий невідомий вірус — це буде грип типу «А Каліфорнія».
«Населення України, зокрема, і населення області ще не зустрічалося з цим вірусом грипу, і тому він матиме домінуюче значення у розвитку епідемії грипу та гострих респіраторних інфекцій», — зазначила Оксана Солонина. За її словами, два попередніх віруси уже були поширені в Україні, і тому населення має вироблений імунітет до них, а тому вони не матимуть такого епідеміологічного поширення серед населення.
Як розповів заступник головного лікаря Львівської обласної СЕС Олег Когут, на сьогодні в Україні з’явилася нова швейцарська вакцина проти грипу «Інфлексал Б», варість якої — близько 70 грн.
«Що ж до щеплення від грипу, то для того, щоб виробився імунітет після щеплення, потрібно мінімум два тижні, тому робити щеплення масово вже пізно, але є дуже важливий момент, який полягає у тому, що є так звані закриті колективи — це інтернати, доми для пристарілих, і там є великий контакт, і тому доречно провести щеплення саме у таких домах, але кошти на це повинна виділяти влада, це їх компетенція», — розповів Олег Когут.   
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ