Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Туреччина повернула вимогу щодо ПЛР-тестів для пасажирів з України

Влада Туреччини з 1 червня повернула вимогу щодо проходження ПЛР-тестів для пасажирів з України.

Про це інформує УНІАН.

Рішення влади Туреччини зафіксовано в повідомленні для льотного складу NOTAM № A2932 / 21. Його опублікували вночі 31 травня, буквально за кілька годин до вступу в силу нових правил.

Що потрібно для вильоту в Туреччину
Пасажир має пройти ПЛР-тест перед вильотом до Туреччини. З моменту здачі аналізу до моменту перетину кордону Туреччини має пройти не більше 72 годин.

Як альтернативу влада Туреччини допускає експрес-тест на антиген коронавірусу. Але термін його дії коротший - з моменту взяття зразка на аналіз до моменту перетину кордону Туреччини має пройти не більше 48 годин.

Аналізи на коронавірус можуть не здавати ті пасажири, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19 і мають офіційний документ про це. З моменту отримання останньої дози вакцини має пройти не менше 14 днів.

Також замість тесту можна надати довідку про те, що людина перехворіла на  COVID-19 в останні 6 місяців.

Влада Туреччини проводитиме вибіркове ПЛР-тестування на коронавірус пасажирів. Після того як у людини візьмуть зразок, їй дозволять продовжити поїздку. Якщо тест покаже позитивний результат, тобто наявність коронавірусу в організмі, мандрівника будуть лікувати за протоколом МОЗ Туреччини.

Тест на коронавірус можуть не робити пасажири, які прямують з пересадкою в аеропортах Туреччини в треті країни, а також екіпажі літаків.

Раніше до пільгової категорії належали діти до 6 років, проте тепер їх немає в переліку винятків.

Правила діють з 1 червня до 30 червня 2021 року включно. 

Туреччина в період пандемії стала чи не головним закордонним напрямком відпочинку для іноземних туристів, у тому числі з України.

Навіть коли в країні діяв найжорсткіший локдаун, більшість карантинних обмежень не стосувалися іноземних відпочивальників: на них не поширювалася комендантська година і заборона подорожей між містами, вони могли відвідувати кафе і ресторани тощо.

До 1 червня 2021 року українським туристам для в'їзду до Туреччини не потрібно було здавати тест на коронавірус, самоізоляція по прибуттю теж була не потрібна. Необхідно було лише заповнювати спеціальну онлайн-форму у проміжку часу за 72 години до поїздки до Туреччини. 
Віза українцям для в'їзду до Туреччини теж не потрібна.

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ