Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Турнір, що творить дива: як футзал об'єднує дітей на Львівщині

У післядень свята Миколая, 7 грудня, на паркеті “Боско-Арени” точилися запеклі футзальні баталії між командами дітей соціально незахищених категорій та сиротинців Львівщини.

Як повідомили в пресслужбі Асоціації футзалу Львівщини, цей турнір є традиційним і відбувся вшосте, вкотре подарувавши усім учасникам найкращі емоції.

Організаторами такої доброї події вчергове стали Управління молоді та спорту ЛОВА, ЛОО ВФСТ “Колос”, Асоціація футзалу Львівщини, БФ “Допомога і Турбота”, а також Згромадження Салезіян УГКЦ. Чемпіона ж цьогоріч між собою визначали підлітки львівської “Копи”, Рава-руського ліцею, Лівчицької спецшколи та Родинного Дому “Покрова”. Усі команди зіграли кожна з кожною, тому ігрової практики та спортивного азарту зовсім не бракувало.

У підсумку зі стовідсотковим результатом (три перемоги, 11 забитих і 0 пропущених м’ячів) виступив колектив РД “Покрова”. “Срібло” – у Рава-Руського ліцею, “бронза” – у “Копи”.

По завершенні змагального процесу відбулася атмосферна церемонія нагородження, яку розпочали спільним виконанням гімну України та хвилиною мовчання у пам’ять про загиблих воїнів, завдяки яким у мирному Львові маємо змогу втілювати такі добрі традиції.

Серед поважних гостей на закритті турніру були, зокрема, начальник Управління молоді та спорту ЛОВА Роман Хім’як, президент АФЛ Мирослав Хом’як, голова спортивного товариства “Колос” у Львівській області Лілія Білінська, голова комітету з проведення змагань АФЛ Ростислав Капітанець, а також президент ФК “Покрова” (Львів) о. Анатолій. Кожен із присутніх виступив перед дітьми із привітальними словами. 

Президент Асоціації футзалу Львівщини Мирослав Хом’як зазначив у своєму зверненні, що День святого Миколая – це завжди особливе свято не тільки для дітей, але й для усіх дорослих. На його думку, це також можливість для усіх об’єднатись навколо добрих справ. Він побажав, щоб дітей не тільки у цей день, а й завжди оточували добрі справи та добрі люди. Мирослав Хом'як висловив сподівання, що позитив діти отримуватимуть не тільки на футзальному майданчику, а й у повсякденному житті. Також він висловив побажання, щоб мрії дітей збувалися і ніхто та ніщо не заважало їхньому втіленню. На думку президента АФЛ, листи від українців до Миколая завжди були різними, але зараз є одне спільне і найважливіше прохання до Чудотворця – якнайшвидше завершити війну і щоб запанував мир в Україні.

Далі на учасників змагань чекав прихід ще одного гостя, якого запросили спільним виконанням добре відомої пісні “Ой, хто, хто Миколая любить”. Разом із усіма організаторами Миколай нагороджував спортсменів не тільки кубками та медалями, а ще й смачними подарунками.

"Я дуже радий, що цей турнір вже став доброю традицією і відбувається вшосте. Бачити усміхнені обличчя дітей, які отримують задоволення від гри у футзал - найкраща нагорода для нас, організаторів. Ми робимо це заради дітей, аби подарувати їм радість свята в непростий для нашої країни час.

Дякую всім партнерам та волонтерам, хто долучився до організації турніру. А також військовим, які зараз стоять на захисті України, і завдяки яким стало можливим проведення даного дійства. Спільними зусиллями ми змогли створити справжнє свято для наших дітей. Особлива подяка Миколаю, який завітав до нас і роздав подарунки.

Вірю, що наступного року ми знову зможемо зібратися разом, аби подарувати дітям радість. І сподіваюсь, що до того часу в Україні запанує мир", - підсумував Мирослав Хом'як в коментарі Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ