Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Туск: Болгарія готова стати частиною Шенгену

Болгарія готова стати частиною Шенгенської зони. Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск після зустрічі з прем’єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим, повідомляє болгарська агенція BTA.

"На сьогодні Болгарія, можливо, є найкращим прикладом, в тому числі і для інших держав-членів, як захищати кордон", - сказав він, додавши, що розуміє, як багато ресурсів країна витрачає на цей захист і це, на його думку, є доказом того, що Болгарія готова стати частиною Шенгенської зони.

При цьому він висловив свою підтримку вступу Болгарії до Шенгену, однак нагадав, що потрібна також згода інших країн-членів.

"Ми працюємо, щоб це стало можливим. В той же час Болгарія повинна забезпечити, щоб судова реформа і боротьба з корупцією та організованою злочинністю йшла належними темпами. Не тільки тому, що цього вимагає ЄС, а й тому, що це зробить Болгарію сильнішою", - наголосив Туск.

Учасниками Шенгенської угоди на даний момент є 22 з 27 країн Євросоюзу. Британія, Ірландія та Кіпр не входять до Шенгену, а Румунія та Болгарія знаходяться на шляху до вступу до нього.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ