Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Twitter заморозив платну функцію синьої "галочки" через фейкові акаунти

У соціальній мережі Twitter тимчасово відключили функцію платної "синьої галочки" Twitter Blue через збільшення кількості фальшивих облікових записів, що видають себе за знаменитостей та політиків.

Як пише Суспільне, про це повідомили в The Washington Post. Зазначається, що перше велике нововведення Ілона Маска, який нещодавно придбав соцмережу, було заморожено невдовзі після свого впровадження.

Функцію Twitter Blue запустили 9 листопада. Twitter оновив свій додаток в App Store від Apple, і тепер стягуватиме по 7,99 дол. за оформлення преміумпідписки, що включає отримання синьої галочки за верифікацію акаунта. Раніше цей значок був доступний лише для людей, особистість яких підтвердила компанія — часто для громадських діячів та брендів.

Майже відразу користувачі почали створювати облікові записи, що видають себе за політиків, включаючи президента Байдена та знаменитостей, а також інших відомих персон. Деякі з них також видавали себе за бренди та повідомляли про фейкові новини.

Після цього Twitter тимчасово відключив реєстрацію у новій службі у четвер увечері (10 листопада), щоб "допомогти розв'язати проблеми з видачею себе за іншу особу".

Проте збитків вже було завдано, і в п'ятницю, 11 листопада, деякі фейкові акаунти все ще були активні.

Це призвело до того, що глава відділу модерації контенту Twitter пішов у відставку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ