Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тисячі сибіряків несподівано отримали повістки до воєнкоматів

Тільки у одному місті Томськ "запрошення" прибути до військкомату отримали три з половиною тисячі містян. Як повідомляє місцева агенція новин ТВ2, більшість таку "повістку" отримали вперше – це жінки до 45 років, рядові запасу до 50 років і офіцери запасу до 60 років.

У військкоматі пояснили розіслані з лютого цього року "запрошення" раптовою потребою провести облік військовослужбовців в запасі. Обласний воєнком Юрій Жуков запевнив журналістів ТВ-2, що це цілком звичайна процедура – просто чомусь цього разу дуже масова. Військовий наполягає – це не повістка, а просто "запрошення" прийти у військкомат.

При цьому опитані журналістами резервісти таку заяву заперечують: кажуть, що такі "запрошення" раніше ніколи не отримували. Проведене опитування також виявило, що дивні "не-повістки" отримали не тільки військовослужбовці резерву, але й ті люди, які в армії ніколи не служили.

Журналісти підсумували: "Томичі пов'язують "повістки" з напруженою ситуацією між Росією та Україною. У військкоматі цей зв'язок заперечують, кажуть – облік плановий".

Нагадаємо, сьогодні світові ЗМІ обговорюють той факт, що сирійське ТБ випадково показало, як російські війська воюють за режим Асада.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ